Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images
VJERUJE U SVOJU MOMČAD

DONEDAVNI HAJDUKOVAC NAPADAT ĆE RIJEKU U DRESU OLYMPIAKOSA 'Mi smo favoriti i o tome uopće nema govora, Ligu prvaka tražimo preko balkanskih prvaka'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. kolovoz 2017. 11:26

Stigao je neposredno prije prve utakmice s Partizanom, još nije zaigrao za Olympiacos. Morao je nadoknaditi manjak spremnosti zbog kasnijeg ulaska u trening s Fiorentinom. Hrvoje Milić bolje od svih u Pireju poznaje Rijeku jer ju je u dresu Hajduka osjetio na vlastitoj koži. Vešovića i Ristovskog posebno. Eto ga sada, u ulozi favorita, opet protiv “Bijelih galebova”, ovaj put za Crveno-bijele. Samo ne Olympiacos, tako smo iščekivali ždrijeb u Hrvatskoj; kako je to izgledalo iz perspektive igrača grčkog prvaka?

- Prva je utakmica za desetak dana, nadam se da ću se dotad dovoljno pripremiti. Eto, ispalo je da ću put u Ligu prvaka tražiti preko balkanskih prvaka - Partizana i Rijeke. Što reći? Od pet mogućih protivnika jedino sam htio da izbjegnemo Rijeku. Na kraju smo baš nju dobili, što je, tu je.

Zašto ste se htjeli mimoići s društvom s Rujevice? Zato što je iz Hrvatske?

Mi smo favoriti

- I zato što je iz Hrvatske, ali i stoga što je Rijeka pokazala da je kvalitetna momčad i da se može dobro zatvoriti te biti vrlo opasna na kontranapade.

Imate teret klub koji pod mus mora u skupinu Lige prvaka.

- Ne bih detaljno govorio o šansama. Olympiacos je favorit i o tome uopće nema govora, a teško se precizno odrediti, ne bih htio nikoga uvrijediti. Svi će se složiti da smo ti od kojih se očekuje prolaz.

Jeste li s kim iz ekipe porazgovarali o rivalu? Jesu li vas što pitali o nogometašima Rijeke?

- S većinom igrača još ne, ali s trenerima Hasijem i Babićem jesam. Nakratko.

Što ste im kazali o Rijeci? Vi je ipak najbolje znate. Doduše, i Marko Babić ju je mnogo puta gledao...

- Kek radi odličan posao, zato je više od pet godina u tom klubu, sustavno su se pojačavali, stalno nadopunjavali selekciju i rezultati se vide. Rijeka je osvojila dvostruku krunu, zasluženo osigurala Europu. Koga god da su izvukli, oni bi vidjeli svoju šansu, trebamo oprezno ući s njima jer su vrlo opasni. Pogotovo na kontre u tim velikim utakmicama.

Sad je desno Kvržić, ali više pamtite Vešovića i Ristovskog.

- Bolja im je upravo ta desna strana, međutim mi imamo svoje adute i znat ćemo se postaviti na pravi način te ih zaustaviti. Mi smo velik klub koji praktički svake godine igra Ligu prvaka, stoga je nebitno koga smo izvukli, zadatak je da uđemo u nju.

Prva je utakmica u Pireju važna, vjerojatno ćete puno toga pokušati riješiti.

- Je, Rujevica je mala i na gostovanju tamo nikome nije lako, ali moram reći, Rijeka još nije igrala u ambijentu kao što je ovaj u Pireju, kad dođe ovdje, čeka je pakao, u što će se sama uvjeriti. Kao što smo s Partizanom praktički sve riješili u prvoj utakmici u Beogradu, nadam se da ćemo to učiniti i protiv Rijeke. Doduše, nogomet je nepredvidljiv i upravo ga zato svi vole.

Linker
24. travanj 2024 18:22