NOGOMETNA POSLASTICA

EUROPA IŠČEKUJE JEDNU OD NAJOBEĆAVAJUĆIH UTAKMICA LIGE PRVAKA Euforija zahvatila Dortmund: Modrić igra, očekuje se golijada svih golijada!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. rujan 2017. 19:13

Euforija je zahvatila Dortmund. Najbolji start u povijesti i igra koja mami uzdahe vratili su vjeru u mogućnosti crno-žutih ove sezone. Na Westfalen večeras u 2. kolu Lige prvaka dolazi prvak Europe Real madrid, ali slavni stadion ne pamti po dobrome.

Šest puta Kraljevi su igrali pred najvatrenijim navijačima u Njemačkoj, sve u zadnjih 19 godina, u čak četiri navrata od 2012., u tom razdoblju slavili su titule, ali Signal Iduna Park, ili kako se originalno zove Westfalenstadion, ostao je nepokoren.

- Igramo odlično, kako s loptom, tako i bez nje. Baš mi je zadovoljstvo bilo gledati kako smo igrali protiv Borussije M. - rekao je sportski direktor dortmundskog kluba Michael Zorc, inače nesklon euforiji.

Trener njemačke momčadi Peter Bosz po svemu sudeći pronašao je dobitnu formulu i navijači već sada sanjaju naslov prvaka. Jedino gdje su podbacili do sada je Liga prvaka. Poraz u Londonu od Tottenhama zakomplicirao im je poziciju već na početku natjecanja. U skupini u kojoj se nalazi još i Real Madrid odlučivat će međusobni dvoboji. Danas na Signal Idunu stiže baš europski prvak, stari poznanik koji ima svoje brige, ali i dovoljno klase za nauditi svakome.

Sascha Steinbach/Getty / 2016 Getty Images
DORTMUND, GERMANY - MARCH 13: Fans of Dortmund stand together and mourn a person who died during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and 1. FSV Mainz 05 at Signal Iduna Park on March 13, 2016 in Dortmund, Germany. (Photo by Sascha Steinbach/Bongarts/Getty Images)

Preofenzivni pristup kažnjen je od Pijetlova, čak je i Borussia M. u subotu stvorila pet-šest izglednih prigoda, stoga će Bosz morati malo povući ručnu, jer ostaviti prostor Garethu Baleu i Cristianu Ronaldu bilo bi ravno samoubojstvu. Real još ne zna za pobjedu na kultnom Westfalenu, u Dortmundu se nadaju da će tako i ostati.

------------------------------------------------------------------

REALOV KUT: Prije godinu dana Asensio je bio preokobrojan, a danas je važan kotačić Relove igre

Zinedine Zidane je u Dortmund doveo 20 igrača, među njima je i Kroos, koji je bio upitan zbog ozljede. Izostaju Benzema, Kovačić, Marcelo i Theo, dakle dvojica lijevih braniča. Ipak, ima dovoljno dobar kadar da složi jaku momčad, bez obzira igrali 4-4-2 s rombom u sredini ili 4-3-3.

Pojedini španjolski mediji ističu Asensia kao primjer igrača kojem se status okrenuo 180 stupnjeva. Lani, a u Dortmundu su igrali 27. rujna, on je bio među četvoricom prekobrojnih. Sada je Asensio važan kotačić u igri Reala, dao je dva gola Barceloni u Superkupu, s četiri pogotka najbolji je strijelac kluba na startu sezone, jer Ronaldo, koji je dugo pauzirao zbog crvenog kartona, ima tri, i mnogi ga vide kao budućeg asa.

U godinu dana Asensio je od igrača koji prati susret s tribine došao do mogućeg startera. Hoće li tako i Real promijeniti niz rezultata u Dortmundu? Ove sezone bolje im ide na gostovanjima nego doma. U Primeri su na strani uzeli sve bodove.

- Za mene je to posebna utakmica zato jer je u mojoj karijeri u Realu sve počelo u sezoni 2013/14. upravo u Dotmundu. Mislim da smo spremni za pravu utakmicu - konstatirao je veznjak Casemiro.

Linker
20. travanj 2024 15:45