CROPIX
PIŠE T. ŽIDAK

'FILMSKA ASISTENCIJA' NIJE SKRILA REALNOST Unatoč svemu, Dinamo putuje u gruzijski pakao...

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 27. srpanj 2016. 12:00

Zlatko Kranjčar je sinoć izvukao od modre momčadi i više nego što je njezin objektivni kapacitet. Dinamov trener ima problema s igračkim kadrom, koji nije ni približno raskošan kao ranijih godina.

No, reći će netko, i Jose Mourinho ima problema, makar ima budžet bez dna. Cico je iskoristio svoje adute, bljesak Ante Ćorića, nadnaravnu fizičku izdržljivost Marka Roga i Filipa Benkovića, koji je bio neprobojna brana pred Eduardom. Baš su ta trojica nogometaša bacila u očaj gruzijsku momčad, koja je definitivno jača od Vardara.

Čekao je Dinamo 40 minuta da solidna gruzijska momčad ostane bez zraka i da Ante Ćorić - dođe do zraka. Iako prvo poluvrijeme nije bilo obećavajuće, mladi playmaker je „progovorio“ pet minuta prije kraja. I to - kako je progovorio, takav rasplet nije mogao zamisliti ni u snovima.

„Filmska“ asistencija Soudaniju za prvi gol, jer, tako se lopte mogu dodati samo u posebnim filmskim tehnikama, Soudani je Božji dar pretvorio u Dinamovu prednost. No, tu maksimirskoj priči nije kraj; dvije minute kasnije Marko Rog je dobacio loptu do Fernandesa, koji nesebično daje loptu Ćoriću. Egzekucija mladog igrača, do 40. minute potpuno nevidljivog i izgubljenog, pretvorila ga je u heroja utakmice...

Dinamo se na utakmici s imenjakom iz Tbilisija suočio sa surovim životom bez Marka Pjace. Ali, nesreće su sinoć u povorkama pogađale Cicu Kranjčara, u 9. minuti je ostao bez Paula Machada, koji je odjednom postao vrlo važan, jer mu Kranjčar bezgranično vjeruje, vidio je „nešto“ u njemu.
Stvari se nisu dobro razvijale za Dinamo, polovicom poluvremena nije slutilo na dobro.

Ali, Gruzijci su pali zahvaljujući zbog srčane igre Filipa Benkovića, koji je bio dominantna figura u zraku, na kapitulaciju prisilila ih je i silina Marka Roga, koji ima nevjerojatna pluća, procijenjena na 12 milijuna eura. I na kraju, inspiracija Ante Ćorića, Soudanijeva hladnokrvnost i moram povući - nesebičnost Fernandesa.

Drugi dio utakmice Dinamo je proveo u vječnom šahu, uglavnom se čuvala prednost, stečena u finišu prvog poluvremena. Gruzijci se nisu predavali, lopta je uglavnom bila u njihovim nogama. Imao je Dinamo nekoliko prilika, ali nespretnost Fernandesa i Angela Henriqueza nisu donijele bezbrižno putovanje u Tbilisi. Unatoč solidnoj prednosti, neće to biti izlet u Gruziju, prije bih rekao da Dinamo putuje u još jednu neizvjesnost, u gruzijski pakao...

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara

Linker
18. travanj 2024 03:39