Antonio Bronic / REUTERS
DINAMO SE - MORA DOBITI!

FOTO: JUVENTUS STIGAO U ZAGREB, ALLEGRI SE OBRAČUNAVAO S NOVINARIMA 'To je život u iluzijama, oko kluba nešto zaista smrdi...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2016. 21:01

Juventus je oko 17 sati sletio u Zagreb, a već sat vremena kasnije u Maksimiru je održao presicu uoči sutrašnjeg spektakla. Na druženje s novinarima stigli su trener Massimiliano Allegri i Giorgio Chiellini.

"Dinamo? Talentirana i tehnička momčad, s izraženom dozom iskustva. Liga prvaka je uvijek teško natjecanje, Dinamo će igrati visokim ritmom i staviti nas na iskušenja, ali svjesni smo naše snage i došli smo po pobjedu", kazao je za početak Allegri.

O ambicijama u Ligi prvaka...

"Sevilla i Lyon su jako jake momčadi, a ne možemo računati koliko bodova nam treba. Ali istina je da nakon remija sa Sevillom sutra moramo pobijediti... Čini se da je Dinamo najslabiji, šest sigurnih bodova? Zasad pokušajmo da dobijemo tri boda i onda ćemo vidjeti. Sad ne znam koliko će biti potrebno za pobjedu u skupini. Ovo je komplicirana utakmica, za postizanje našeg cilja, tri boda.

O Hrvatima u Juventusu...

"Činjenica je da su bili igrači Dinama, ne znači da će početi u prvih 11. Počet će oni koji su u dobroj formi, oni koji su na klupi, također će morati pomoći. Sutra je naša šest utakmica zaredom, igramo svaka dva-tri dana, to se dogodilo jednom prošle godine. Malo smo umorni i moramo biti svjesni da je to teška utakmica, moramo napraviti sve da pobijedimo. Pjaca? Jako sam zadovoljan zbog njegovog napretka i bit će jako važan igrač u budućnosti.

O kritikama na račun igre...

"Ako netko misli da Juventus mora pobijediti sve s 3:0, onda ti ljudi žive u iluzijama, to nije moguće. Mi smo u Italiji odigrali 6 utakmica, osvojili 15 bodova, neke su bile dobre neke nisu. Ja sam pragmatičan, važno je da na kraju prvenstva biti prvi. U analima piše ko je pobijedio, ne tko je zabio gol, nisam požalio, jer mislim da je Juventus na nivou tih momčadi, ali moramo biti praktični i živjeti u stvarnosti, ne može se pobijediti 3:0...

O atmosferi oko kluba...

"Radi se o generalnom ozračju oko Juventusa, već lani sam rekao da nije dobro nešto oko Juventusa, lani smo počeli jako loše, ali vjerujem da možemo do cilja ako idemo korak po korak. Sutra moramo pobijediti, onda idemo dalje, igrat ćemo bolje. Ali činjenica da smo kupili igrače, ne znači da moramo pobijediti sve 3:0"

Linker
23. travanj 2024 19:26