Maurizio Lagana/Getty Images
POGLED IZ STRUČNOG KUTA

GOST KOMENTATOR Mandžo od 'ludare' postao vrhunski sportaš, nogometaš i čovjek! Može igrati svaku poziciju, ima svoje ja i status, a to nije slučajno

Prije svega moram kazati bravo Suba! Monaco je prošao, drago mi je zbog Danijela, Kneževi su bili defnitivno bolji u obje utakmice i zasluženo su prošli dalje. Što se tiče Barcelone i Juventusa, već sam ranije u najavama rekao da Juve nije “mala beba” kao PSG. ZA SN PIŠE: IVAN PUDAR
Piše: Ivan PudarObjavljeno: 20. travanj 2017. 22:51

Prije svega moram kazati bravo Suba! Monaco je prošao, drago mi je zbog Danijela, Kneževi su bili defnitivno bolji u obje utakmice i zasluženo su prošli dalje. Što se tiče Barcelone i Juventusa, već sam ranije u najavama rekao da Juve nije “mala beba” kao Paris SG. Naravno, oni su također veliki klub na svoj način, ali ipak je Juventus u ovom trenutku daleko ispred. Također bi morao reći, bravo sudac. Odlično je sudio, nije naginjao niti za jednu momčad, nije pao pod utjecaj, a mogao je. Za razliku od utakmice u utorak, iako mislim da greške nisu bile namjerne, jednostavno igra je prebrza i teško je to sve pratiti.

Uglavnom, Juventus je mnogo jači, a to se i jučer jasno vidjelo, tko ima ovakva dva stopera kao što su Chiellini i Bonucci, onda je sve jednostavnije, onda se možete nositi i s napadom kao što je Barcelonin. Iza njih je još čudesni Buffon, kaže mi kćer “tata on je dida”. Istina, dida je, ali vrhunski dida, koji je veličina.

Bilo je jasno da se ne može ponoviti PSG, Juventus je taktički odigrao besprijekorno, ali Bianconeri su uvijek taktički na najvišoj razini. Osobno to ne mogu razumijeti, to je jednostavno čudesno. No, Talijanima je uvijek taktika bila forte, sjećamo se i Milana i Intera...

Isto tako izdvojio bih Pjanića, koji je od jednog, ajmo reći, ‘mulca’, postao strašan centralni vezni, trči gore-dolje, bori se, kreira, stvarno me oduševio. Jučer smo mogli gledati utakmicu bez golova, ali je bila toliko zanimljiva.

Ne smijem zaboraviti ni našeg Mandžukića, opet je odigrao odličnu utakmicu. Od jedne ‘ludare’ postao je vrhunski sportaš, nogometaš i čovjek, a može igrati svaku poziciju, to je nevjerojatno. On danas ima svoje ja, ima status, a to nije slučajno i uistinu mi je drago zbog toga.

Nakon što smo saznali sudionike polufinala jasno je da će Hrvatska opet imati prvaka Europe i to nije mala stvar, naprotiv, možemo biti ponosni jer smo mala zemlja. Nadam se samo da ćemo početi bolje raditi s mladima, dakle treba nam kadar, koji želi s njima raditi, koji će preuzeti odgovornost kako bi u budućnosti imali još više igrača u takvim ligama.

Linker
25. travanj 2024 04:00