Screenshot
UTAKMICA ZA ONE S JAČIM ŽIVCIMA

GOSTI IZ AUSTRIJE BILI SU BIJESNI NAKON SUDAČKOG PREVIDA Napali su sudačku trojku: Trenera Salzburga zaštitari zaustavili da ne uleti u svlačionicu!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 03. kolovoz 2017. 10:12

Bila je to utakmica za one s malo jačim živcima. Na Rujevici ‘tisuću’ stupnjeva u zraku, gledatelji su na kraju utakmice bili mokri gotovo kao ona 27-orica na travnjaku. Po posljednjem zvižduku turskog suca Goceka, istok je poveo skandiranje, a zapad i sjever prihvatio.

- Salzburg, Salzburg, aufwiedersehen, aufwiedersehen - orilo se na Kvarneru jučer nešto prije 23 sata.

A gosti iz Austrije bili su jako ljuti, napali su sudačku trojku dok su Riječani slavili, trener Marco Rose htio je uletjeti u sudačku svlačionicu, no zaštitari su ga zaustavili u tom naumu. Da, situacija iz 55. minute zaista je dvojbena, čak bismo rekli da je Rayju Yabu poništen regularan pogodak. Ali, tko će se toga sjećati sutra, Rujevica se kupala u sreći, neki su i zaplakali, vidjeli smo to. Bio je to najvrjedniji remi u klupskoj povijesti! Najnepopularniji rezultat (0:0) za najmanje 5,6 milijuna eura... Fantastično!

Cijeli itekako vruć dan (ponovno su termometri išli preko 35 stupnjeva) na Kvarneru proveo je u iščekivanju sinoćnje utakmice Rijeke i Red Bulla. Umnogome odlučujuće, i u pogledu financijskog profita, ali i glede kalendara Bijelih do kraja jesenske polusezone. Gdje god smo došli, pričalo se o tekmi, u kafićima, u kladionici, čak i u pekarama gdje su zaposlenici nosili majice “Iznad svih, mi prvaci” izrađene krajem svibnja u povodu dvostruke krune.

Naravno da je aktivno bilo ‘crno tržište’, u današnje vrijeme svatko gleda gdje bi zaradio dodatnu kunu ili dvije, iako smo na internetskim prostranstvima vidjeli i ‘poštene’ prodavače.

Rijeka, 020817.
Stadion Rujevica. 
UEFA Liga Prvaka, 3. pretkolo, uzvratna utakmica NK Rijeke i FC Salzburga. 
Na fotografiji: Marco Rose, trener FC Salzburga.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Matija Djanesic / CROPIX

- Slijedom nepredviđenih okolnosti, prodajem tri ulaznice za sjever prema cijenama istaknutim na kartama.

Ne znamo točno, ali kad smo idući put pogledali otprilike za sat vremena, već je pisalo - otišlo. Jasno, bilo je i onih koji su nudili zlata vrijedan papirić za dvostruku, pa čak i trostruku cijenu, za njih ne znamo koliko su bili uspješni. Teško je reći, jer svi su htjeli biti dijelom povijesti, dijelom utakmice za 5,6 milijuna eura! Na Kvarner je stiglo i nešto Austrijanaca, otprilike njih 350 do 400. Vidjeli smo ih na Rivi, kod popularnog kafića ‘Karolina’, zagrijavali su se uz pjesmu, pa gradskim autobusima u smjeru Rujevice. Nije bilo nikakvih problema, nisu to jaki ‘ultrasi’ kao Armada, već simpatizeri od kojih je popriličan broj bio u poznim godinama. Već pri izlasku na zagrijavanje vidjelo se da su ‘pitomi’, gostujuće igrače dočekali su mirnim pljeskom dok su tribine Rujevice grunule čim su Sluga i Prskalo izašli na travnjak.

U ložama većinom poznate face iz Grada i Primorsko-goranske Županije, vidjeli smo gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića, pa predsjednika HVS-a Predraga Slobodu, bivše igrače...

Linker
19. travanj 2024 03:03