Vahid Halilhodžić
 Francois Nel/Getty Images
ANALIZA BIVŠEG STRATEGA MODRIH

HALILHODŽIĆ O DINAMOVIM ŠANSAMA U LP 'Modri se mogu nositi, a Soudani je čovjek odluke'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 22:21

Vahid Halilhodžić jako dobro poznaje francuski nogomet, prati i bilježi, zna puno i o Lyonu. Jasno, na prvu, ponovit će ono što znamo, da taj klub više nije na razini na kojoj je bio sedam- osam godina unatrag.

- Nije to onaj Lyon, danas je PSG preuzeo tu ulogu, dominantan je kao nekad Lyon. U borbi za francuski naslov, uvjeren sam, Dinamov protivnik u Ligi prvaka nema nikakve šanse, Parižani već sad mogu staviti ruku na pehar. Uostalom, u Superkupu je bilo 4:1 za PSG - kaže Vaha, koji pokušava predočiti snagu francuskog doprvaka.

- Gledajte, oni su jedna vrlo mlada momčad, sastavljena umnogome od igrača iz vlastitog pogona, kao i Dinamo. Nema tamo puno zvijezda, Lacazette je najveća, međutim, dobro su ukomponirani i igraju dobar nogomet. Prošle sezone Lyon je bio zadnji u skupini, no ove sezone ipak se očekuje napredak, siguran sam da će ostaviti bolji dojam i imati više bodova.

Lyon je u formi

Gdje je tu Dinamo, koliko Modri mogu protiv Francuza, imaju li razloga nadati se bodu ili bodovima?

- Ne mogu reći da sam puno gledao Dinamo ove sezone, vidim da je u Salzburgu bilo i puno sreće, možda i sudački previd... Ma, super, to je nogomet, puno se stvari treba poklopiti da se uđe u Ligu prvaka i to je veliki uspjeh. Kažem, ne mogu dublje analizirati Dinamo, jer nemam uvid u baš sve detalje, ali, svakako, prijašnje sezone u Ligi prvaka moraju biti pouka. Dinamo je znao prolaziti dosta loše, ali sve to može biti pozitivno ako se nauči lekcija. Skupili su dečki iskustvo, očekujem da će ove godine ipak biti bolji.

Prva je utakmica upravo u Lyonu, može li to biti neka Dinamova šansa?

- Ha, ne znam, ne bih rekao da Lyon nije u formi, ima dosta utakmica u nogama, ali isto tako, Dinamo ima svoje šanse. Iskustvo prije svega, to je prednost Dinama.

Posebno je Vaha nahvalio Soudanija.

- Opet je zabio gol? Vidite, on je takav igrač, čovjek koji odlučuje utakmice. I vjerujem da će mu Liga prvaka biti dodatan motiv, da će pokazati pravu formu. Drago mi je da sam bio u pravu kad sam ga preporučio i kad sam njemu rekao da mu je dobar potez doći u Maksimir.

Bi li Soudani, primjerice, mogao igrati u Lyonu?

- Teško je to pitanje, Lyon ima odlične igrače, međutim, Soudani je igrač za velike utakmice, od njega ne možete puno očekivati u susretima u HNL-u, ali kad je velika scena, prava predstava, onda je odličan. Takav je igrač, koji puno daje, isplatio se već dosad. Očekujem da će biti takav i u Ligi prvaka.

Dobro, da podcrtamo, ima li Dinamo šanse za treće mjesto, može li se nositi s Lyonom?

- Može se nositi, svakako. A hoće li uspjeti, to ne mogu reći. Bez obzira na sve, Lyon je jako dobra momčad, ti mladi igrači su kvalitetni, žele se nametnuti, njima je velika želja napraviti rezultat i nadaju se da će to ostvariti baš protiv Dinama. Kao što se i Dinamo nada.

Prva će pokazati

Općenito, skupina je zahtjevna, Juventus veliki favorit.

- Da, jasno je da je Juve favorit, Sevilla i Lyon su na papiru ispred Dinama, ali, sve je moguće. Kranjčar je iskusan trener, njegov trud se može isplatiti, vidjet ćemo kako će sve završiti.

No, ono što stoji, razlika Lyona i Dinama više nije kao prije pet godina, neće Modri dobiti sedmicu u Maksimiru?

- Mislim da se to ipak neće dogoditi, Dinamo je prošao svoju školu, ali i protiv Lyona, pogotovo Seville, morat će biti na svojem maksimumu da nešto napravi. Vidjet ćemo, uostalom, na startu kakav je odnos snaga, utakmica u Lyonu dosta će pokazati.

Linker
20. travanj 2024 15:41