CROPIX
'MANDŽINA DRSKOST PRELAZI OKVIRE..'

HRABRI SOPIĆ PROGOVORIO O NOVOM TRENERU DINAMA I ZAPRIJETIO MOĆNOM JUVENTUSU 'Nikoga se ne bojimo u Zagrebu i ako se bacimo na glavu...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. rujan 2016. 16:06

Dan uoči velikog okršaja Dinama i Juventusa u 2. kolu skupine H Lige prvaka, na Maksimiru su se pred novinarima pojavili v.d. trenera Dinama Željko Sopić te mladi vratar Adrian Šemper.

Kako igrati protiv moćnog talijanskog diva pred 25.000 navijača na Maksimiru nagovijestio je poznati nogometni ratnik, uvijek srčani Željko Sopić.

"Igrači su maksimalno motivirani, znamo protiv koga igramo, Juventus je momčad koja pretendira na naslov prvaka Europe. Ali u našem dvorištu nikoga se ne bojimo, iako ih respektiramo. Realist sam kao trener i kao čovjek i s bacanjem na glavu pravim pristupom, možemo nešto napraviti".

Problemi s kadrom na desnom boku su poznati...

"Stojanović i Matel ne mogu, ozlijeđeni su, kao i Karimi, ostali su zdravi. Tko će igrati desnog beka? Igrat će sigurno netko, to smo riješili prije dva dana, imat ćemo igrača na toj poziciji".



Sportske novosti su u ponedjeljak prve objavile ekskluzivu o dolasku bugarskog izbornika Ivajla Peteva na klupu Dinama...


- Ne razmišljam o tome uopće, ne opterećujem se Petevim. Rekao sam kad sam sjeo na klupu da se pripremam kao da ću biti 10 godina, a možda budem pet dana. Jedino što me sad zanima jest ovaj popodnevni trening, samo o njemu razmišljam, ni o čemu drugome.



Status Ćorića?


- Svi igrači sami sebe stavljaju u momčad i izbacuju iz nje. Svojim igrama i ponašanjem. I Ćorić i Pavičić i kapetan Antolić. Rekao sam da su svi osim one trojice zdravi i konkuriraju za utakmicu. A što se Ćorića tiče, mijenjao sam ga na poluvremenu protiv Lokomotive, jer nije ispunjavao moje zahtjeve. Vrlo jednostavno.



Mnndžukić i Pjaca vraćaju se na Maksimir...


- S Mandžukićem sam igrao svojedobno u Zagrebu, tada je bio još zeleni klinac. Ali, tada je pokazao dozu drskosti koja prelazi naše okvire. O Pjaci mogu reći, to je moje subjektivno mišljenje, da će biti jedan od najboljih igrača kroz 2-3 godine. Takvu moć u situacijama 'jedan na jedan' nema baš puno igrača. A, vjerujte vidio sam puno pravih igrača u svom životu.



Mladi vratar Adrian Šemper bit će na velikim iskušenjima.


"Pred nama je velika utakmica, igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Prvenstveno mislim da trebamo uživati u takvim dvobojima protiv najvećih klubova. Mi ćemo sigurnoo dati svoj maksimum i na nama je da što bolje odradimo trenerove zahtjeve", rekao je Šemper, pa dodao:


"Malo sam se pozabavio igračima Juventusa. Oni imaju vrhunske napadače, kao i veznjake, ali bit ću spreman. Veselim se što će preko puta mene biti jedan od mojih idola, ali i najboljih vratara svijeta Gianluigi Buffon. Dat ću maksimum u svakom trenutku."

Linker
16. travanj 2024 10:30