CROPIX
MIŠLJENJE S LICA MJESTA

HRVATSKI REPREZENTATIVAC I BIVŠI IGRAČ RIJEKE U DUŠU POZNA OLYMPIACOS 'Vidio sam u dvije utakmice protiv Partizana da još nisu uigrani'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. kolovoz 2017. 01:21

Riječki put u Ligu prvaka vodi preko Karaiskakisa! UEFA-ini “stručnjaci za kuglice” Giorgio Marchetti i Michael Heselschwerdt nisu bili sretne ruke za riječkog prvoligaša koji će u play-offu Lige prvaka morati na noge grčkom velikanu Olympiacosu. Riječ je o najvećem i najtrofejnijem grčkom klubu koji je osvojio posljednjih sedam naslova prvaka i ukupno 44 u bogatoj klupskoj povijesti.

Ipak, nisu na Rujevici ostavili dojam da su se prestrašili suparnika. Naravno, veličinu Olympiacosa apsolutno se respektira, ali...

- Izvukli smo po nekakvom renomeu sigurno najjačeg mogućeg suparnika koji je bio u bubnju. Međutim, isto je bilo i u prošlom krugu kada smo izvukli RB Salzburg pa smo prošli u play-off.U toj utakmici smo već pokazali da imamo momčad i trenera za raditi vrhunske stvari i približiti naš klub Ligi prvaka, napravili smo već jedno malo čudo pa zašto ne bismo još jedno - poručio je zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Nema straha

- Što reći o Olympiacosu koji je grčki velikan, klub s ogromnim budžetom i momčadi u kojoj ima nekoliko velikih zvijezda. Rijeka sve respektira, ali se nikoga ne boji. U svakom slučaju vjerujemo u Matjaža Keka, momčad, našeg 12. igrača Armadu i navijače, i u svakom slučaju bit ćemo spremni za te dvije utakmice. Kek i ova generacija igrača već su nekoliko puta pokazali da i nemoguće mogu pretvoriti u moguće. Imamo se pravo nadati i postavit ćemo se kao prvaci Hrvatske - istaknuo je Ivan Mance.

Ako riječkoj struci bude trebala poneka informacija u analizi utakmice sigurno neće okiljevati da okrenu poznati broj, onaj Marina Leovca.

- Ako ga nemaju siguran sam da će ga lako nabaviti ha, ha - smije se Marin Leovac, hrvatski reprezentativac i bivši lijevi branič Rijeke a danas PAOK-a, jednog od najvećih rivala Olympiacosa u Grčkoj.

Leovcu kreće treća sezona u PAOK-u, suparnika Rijeke u play-offu Lige prvaka stigao je dobro upoznati pa može bez problema konstatirati da njegove bivše suigrače očekuje težak zadatak. Ipak...

- Rijeka je definitivno mogla dobiti lakšeg suparnika, ali isto tako mislim i da ima izglede za ući u skupinu Lige prvaka. Olympiacos se za ovu sezonu dobro pojačao, dosta su uložili u prijelazni rok, ali vidio sam u dvije utakmice protiv Partizana da još nisu uigrani i da ne djeluju baš onako kako ih poznajem.

Iako je momčad Olympiacosa izmijenjena u odnosu na onu koja je igrala protiv Dinama, odnosno na papiru ne djeluje toliko jako, bivši branič Rijeke upozorava da je prijelazni rok u Pireju odrađen upravo s ciljem da momčad ponovo uđe u Ligu prvaka.

- Iako nema više nekih igrača od prije sezonu, dvije, oni su i dalje vrhunska momčad. Sada su se baš ciljano pojačavali, iz Legije je došao Odjidja-Ofoe koji igra zadnjeg veznog i koji se meni jako sviđa kao igrač, napada Emenike je došao iz Fenerbahčea, Milić je doveden za lijevi bok koji im je bio malo problematična pozicija, a tu je i Fortounis koji je jedan od najboljih igrača cijele lige… Prilika Rijeke je što ne djeluju uvjerljivo i stvarno mislim da se na Rujevici imaju pravo nadati prolasku.

Teže posjedu

Prema Leovčevim riječima, Rijeku očekuje još jedan ogled protiv suparnika koji inzistira na visokom pritisku i posjedu lopte.

- Momčad su koja teži posjedu lopte i visokom pritisku jer u Grčkoj na taj način mogu igrati 80 posto utakmica osim protiv nas, AEK-a i Panathinaikosa, praktički malo je momčadi koje ih mogu ugroziti. Visoko napadaju, tehnički su jaki u tom posjedu, ali poznajem momčad Rijeke i mislim da može pronaći odgovor takvoj igri.

Jedan od razloga za optimizam Marina Leovca je i ono što je Rijeka pokazala u dijelovima dvije utakmice protiv RB Salzburga. Ipak, ističe Leovac, Olympiacos je momčad koja ima puno više iskustva.

- Po kvaliteti su možda malo iznad Salzburga, što znači da Rijeka može s njima. Držim im palčeve...

Linker
17. travanj 2024 09:29