Srdjan Vrancic / HANZA MEDIA
ODLAZI IZ CRVENE ZVEZDE

IBANEZ SE OPROSTIO OD BEOGRAĐANA 'Tužan sam što odlazim. Nisam znao da moram otići'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 16:09

IBANEZ SE OPROSTIO OD BEOGRAĐANA 'U Dinamu sam bio pet godina, ali nedostajao je navijački poticaj...zato je sada teže otići'

Javio se tužnim glasom, kao da mu je sve propalo. Luis Ibanez porazom od Ludogoreca oprostio se od Crvene zvezde, već ovih dana putuje u Tursku, gdje će postati novi igrač Trabzonspora. Što nije novost, znalo se već, ali...

- Iskreno, nisam znao za klauzulu da se moram javiti u klub čim Crvena zvezda ispadne iz Lige prvaka. Mislio sam da se dogovor odnosi na čitave kvalifikacije, pa i za Europsku ligu, no nakon utakmice zvali su me iz Turske i rekli “gotovo je, to je to”. Tužan sam što odlazim nakon ovakve utakmice, u kojoj smo mogli napraviti mnogo, mnogo više - govorio nam je jučer Ibanez.

Zvezda je ispala u produžecima (2:4), nakon 2:2 u 90 minuta, Ibanez je zabio pogodak s bijele točke za 2:2. No ispalo je da je junak susreta postao igrač Wanderson, koji je zabio dva gola u dodatku, a upravo je pritom prošao kraj Ibaneza.

- Ma, mislim da su pogoci bili iz zaleđa, barem jedan, ne smatram se krivim za golove. Dao sam sve od sebe, šteta što je Kanga dobio crveni karton kad je već bilo gotovo poluvrijeme, šteta što nismo iskoristili svoje šanse. Ne, meni nitko ništa ne zamjera, kao ni čitavoj momčadi, stvarno smo dali sve što smo mogli.

Dodatno ga se dojmio oproštaj od navijača i kluba.

- Šalju mi poruke čitavo jutro, dočekali su me i nakon treninga i rekli da ne idem, da ostanem ako mogu. Ali ne mogu, sve je dogovoreno, idem u Trabzonspor. Za koji dan letim u Tursku, riješiti sve detalje oko ugovora, zatim se vraćam u Beograd isprazniti stan i napraviti feštu. Doista sam ovdje proživio prekrasne dane i nije mi lako otići.

Očito, puno mu je teže otići iz Zvezde nego iz Dinama, iako je ovdje bio dulje. Nije da zamjeramo...

- U Dinamu sam bio pet godina, no nedostajao je u zadnje vrijeme taj navijački poticaj, znamo kakva je situacija. A ovdje se osjećam kao da sam 10 godina u Zvezdi, publika nam je stvarno uvijek bila podrška, na svakom koraku me zaustavljaju, bodre, hvale, naravno da igrač ne može biti imun na sve to. Zato je teže otići, međutim spreman sam za novo dokazivanje.

Trabzonspor je u turskim okvirima velik klub, sigurno njegovi čelnici znaju zašto su ga doveli.

- Trabzonspor je dio turske nogometne elite, navijači su također zaluđeni nogometom, očekuju svi dobre igre i rezultate, a vjerujem da ću se ja i tamo dokazati, izboriti dobrim igrama kao i u Zvezdi. Pun sam motiva.

Naravno, nije moglo proći bez Dinama, koji je neizostavni dio njegova života.

- Nego, gledao sam malo utakmicu iz Tbilisija. Dobar onaj mali Sosa, dobar...
Lijevi bek o lijevom beku. Možda se jednom negdje i sretnu, doduše, Trabzonspor nije u Europi toliko uspješan u zadnje vrijeme...

Linker
15. travanj 2024 01:01