Screenshot: Twitter
PODJELA MOĆI

INSAJDERSKA PRIČA IZ SVLAČIONICE Šutljivi Mandžo dobio najveće priznanje: Prvi tron rezerviran je za Buffona, a na drugom od danas sjedi - Marione!

Ratnički nastup, otvorena konfrontacija sa suparničkim igračima, utrčavanja u "barske tučnjave" kako bi se zaštitilo suigrače, sve je to "No Good" Mario Mandžukić ubrizgao Juventusu kao novu kvalitetu
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 10. svibanj 2017. 19:01

Dolje u utrobi Juventusova stadiona, u domaćoj svlačionici, dvije su povlaštene stolice. Igrači ih zovu "dva trona", jutro nakon pobjede protiv Monaca reporter Corriere della Sera donosi insajdersku priču koja će objasniti anatomiju moći unutar Allegrijeve momčadi. Prvi tron rezerviran je za kapetana Gigija Buffona, na drugom sjedi on, Marione. Tako se ovdje odlučuje o momčadi, jer personality se ne mjeri uvijek brojem izrečenih riječi, nastavlja novinar.

Personality Marija Mandžukića postao je ove sezone sastavni dio Juventusova DNA: ta osobnost uključuje i napadačku žestinu i obranu krvavih koljena na centru, i igračevu spremnost da se podredi trenerovim taktičkim zamislima i altruizam u šesnaestercu gdje su lovorike rezervirane za rođenog golgetera Gonzala Higuaina.


Mandzukic fight

Ratnički nastup, otvorena konfrontacija sa suparničkim igračima, utrčavanja u "barske tučnjave" kako bi se zaštitilo suigrače, sve je to "No Good" Mario Mandžukić ubrizgao Juventusu kao novu kvalitetu, i tako učinio da navijači lako zaborave Carlosa Teveza koji je prije dvije godine gurao "staru damu" prema finalu Lige prvaka sličnim ratničkim nastupom.


GOOOL! SupeerMario

30-godišnji napadač - nakon Bobana, Špehara, Prše i Olića peti hrvatski strijelac u polufinalu Lige prvaka - u zrelim godinama igra nogomet lišen šarma, nije to baš "svačija šalica čaja", ali u planovima Maxa Allegrija postao je nezamjenjiv. I ne radi se više samo o zaraznoj energiji zbog koje će s njim u obrani potegnuti i Dybala ili Higuain, nego i o "know how" elementu.

Za razliku od velikog Buffona koji je uspio ostariti na Juventusovu golu, a da nije podignuo klempavi pehar, Mandžukić pokal ima u vlasništvu. Bio je strijelac za Bayern u finalu na Wembleyju protiv Borussije Dortmund, on i Dani Alves jedini u ovom torinskom društvu znaju kakav je osjećaj. I zanimljiva je koincidencija da su baš njih dvojica, 30-godišnji Hrvat i 34-godišnji Brazilac (vlasnik 23 trofeja s Barçom, osvajač tri Lige prvaka), iz polufinalnih dvoboja s Monacom izašli kao strijelci i prve violine.

Dok je Mandžukić čuvao najbolje za uzvratni meč, Alves je u prvom dvoboju u Monte Carlu sjajnim minijaturama pripremio golove Higuainu, da bi tjedan kasnije ponudio novi dašak spektakla asistencijom i pogotkom iz voleja. Juventus je prije dvije godine možda imao oku ugodniju igru i naizgled zaokruženiju momčad, ali danas ima ljude koji znaju kako se osvaja Liga prvaka...

Linker
27. travanj 2024 06:28