David Ramos/Getty Images / Getty Images
UOČI SPEKTAKLA U MADRIDU

LUKA MODRIĆ ZA SPORTSKE NOVOSTI NAJAVIO BLISTAVU BUDUĆNOST BIVŠEM DINAMOVCU 'Ovo što se događa Kovačiću u Realu, to njega tek čeka'

LUKA MODRIĆ ZA SN U Madridu nisu nimalo spokojni uoči dvoboja s Napolijem, Talijani su u velikoj formi i napaljeni su na Real kako odavno nisu bili ni na jednog suparnika
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. veljača 2017. 20:43

U srijedu će na Bernabeuu biti glamurozno, ali i vrlo strastveno! Glamurozno je inače konstanta ponašanja Realova okruženja, naviknutog na velike utakmice, trofeje, velike igrače i bezbroj velikih događanja i očekivanja.

Da bude strastvenije nego inače, pored vrlo zahtjevne a prilično salonske kulise na Bernabeuu, ključan doprinos dat će Napolitanci. Ne samo igrači na terenu, koji su ovu utakmicu označili kao idealnu šansu za (naj)veći iskorak kluba (i sebe) nakon slavne ere Maradona, nego (i pogotovo) navijači koji će masovno podržati svoje miljenike u prijestolnici Španjolske.

Viša razina

Da se zbog medijske i ine tutnjave kojom je Napoli ispraćen iz Italije i dočekan u Madridu osjeća neka viša razina adrenalina i među realovcima, jednostavno je zaključiti i iz njihovih najava. Redom svi ističu kako je Napoli izuzetno moćna momčad koja, za razliku od Reala, puca od zdravlja i top forme.


Luka Modric vs Osasuna Away (11-02-2017) HD...

U posljednjih mjesec dana načeta je idila, natjecateljska i atmosferska u Realu i oko njega. Upravo će utakmice s Napolijem pokazati je li to bila prolazna slabost, uzrokovana i nizom ozljeda ili će drugi dio sezone krenuti nekim drugim, neželjenim tijekovima. Ozbiljnost situacije, ali i poseban zov Lige prvaka, nagnala je Blancose na maksimalnu koncentraciju.

Nisu u idealnoj formi

- Osjeti se, naravno, da je u pitanju velika utakmica i vrlo snažan suparnik - kazao nam je Luka Modrić u utorak nakon treninga.

- Pratio sam Napoli proteklih mjeseci, dijelom i zbog naših dečki koji tamo igraju, pa sam vidio da stvarno djeluju moćno i razigrano. Imaju niz kvalitetnih igrača, između ostalog i naše bivše suigrače Albiola i Callejona. Očito jest da je trener Sarri sve to odlično ukomponirao jer se po njihovoj igri i ponašanju na terenu vidi da su zadovoljni, razigrani i rastrčani. Rezultati im to jasno potvrđuju.

MADRID, SPAIN - JANUARY 18:  Luka Modric of Real Madrid looks on during the Copa del Rey Quarter Final, First Leg match between Real Madrid CF and  Celta Vigo at Bernabeu on January 18, 2017 in Madrid, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Denis Doyle/Getty Images
Luka Modrić

Real nije u idealnoj formi, barem to nije bio u proteklim tjednima kada su ozljede načele kadar. Ispalo se i iz Kupa, no to je (naj)manje bitno natjecanje za Real. Prvenstvo i Liga prvaka uvijek su prve opcije, nekad i ne baš tim redom.

- Teško je igrati cijelu sezonu u visokom i željenom ritmu. Puno je utakmica, dođu faze umora, nažalost, i ozljede. Kad smo kompletni, zdravi, tada smo sposobni za svaku ambiciju, što su, primjerice, pokazali i rezultati prošle godine u drugom dijelu sezone, kao i jesenska dionica. Sada se kompletiraju redovi, evo u punom je pogonu i Gareth Bale, koji će se uskoro vratiti i utakmicama, pa nam to jača vjeru kako ćemo se brzo vratiti u formu. Pred nama su ključne utakmice.

Nemam tegoba

Kažu da je i statistički malo vjerojatno da će Real Madrid obraniti Ligu prvaka, što nikome uostalom još i nije uspjelo?

- Ne bih se time sada preokupirao. Mislim da je najvažnije ići korak po korak. Sve misli su usmjerene kako što bolje igrati protiv Napolija i proći osminu finala. Drugo je sada sporedno.

Jeste li fizički spremni?

- Osjećam se dobro, više nema tegoba i znam da će mi iz utakmice u utakmicu rasti moć i forma. Tako je svima nakon ozljede. Najvažnije mi je da nemam tegoba jer pred nama je 100 dana napunjenih mnoštvom utakmica, u kojima svaki suparnik na nas ide 200 na sat. Treba biti spreman i pokazati našu kvalitetu.

YOKOHAMA, JAPAN - DECEMBER 15:  Luka Modric of Real Madrid attempts a shot at goal during the FIFA Club World Cup Japan semi-final match between Club America v Real Madrid at International Stadium Yokohama on December 15, 2016 in Yokohama, Japan.  (Photo by Matt Roberts/Getty Images,)
Matt Roberts/Getty Images

Kovačić je u velikom usponu u Realu i praktično prvotimac. Pretpostavljamo da će u srijedu ući u nastavku utakmice. Kako gledate na dvojac iz Napolija, Strinića i Roga?

- Ono što se događa Kovačiću u Realu, to je nekako i ono što čeka, recimo, Roga u Napoliju. Obojica su mladi igrači, s time da je Kovačić bio iskusniji za prvu europsku stanicu, u Interu. Dakle, treba se prilagoditi novom velikom klubu, puno raditi i biti jako puno strpljiv. Uvjeren sam da je pred Rogom velika budućnost u Napoliju, već je pokazao neke odlične stvari. Strinić je stariji, možda mu je teže čekati priliku, ali u konkurenciji jakog kluba to je uvijek opcija za svakog igrača. Dobro je Ivan igrao svaki put kad je dobio priliku.

Kakvu utakmicu očekujete u srijedu navečer, obzirom na to da je Napoli vrlo efikasan i ofenzivno orijentiran?

- Teško mi je reći kako će se oni postaviti. U svakom slučaju bit će vrlo težak suparnik. No, mi se uvijek postavljamo, u svakoj utakmici, ofenzivno i tražimo pobjedu. Budemo li na razini svojih potencijala, onda ćemo biti bliži uspjehu, iako znamo da ćemo jako morati paziti na njihove brze protuudare i ubacivanja. Ključno je da budemo kompaktni, dakle da svi igramo u oba pravca. Tada je Real baš moćan... - zaključio je Modrić.

Linker
23. travanj 2024 14:10