Ivan Klindic / CROPIX / CROPIX
VELIKI POVRATAK BBB

MAKSIMIR ĆE DANAS NAKON ŠEST GODINA NAPOKON - GORJETI! 'Zaželjeli smo se bolesno stadiona, utakmica, navijanja'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. rujan 2016. 10:13

Znaš nekoga da ima kartu viška?, sletio je jučer rano, jako rano SMS. Ubrzo i drugi.

“Kartu viška?”, odgovorismo upitno.

“Ne za Sjever, tamo je sve otišlo...”

Rečenica koju nismo čuli barem šest godina. “Sjever je otišao”. Bilo je u međuvremenu ulaznica za kunu i svakakvih marketinških jecaja, koji su željeli vratiti navijače, ali ti su “jogurt pokušaji “trajali dok neki, bilo koji, cirkus ne bi napustio grad. A Dinamo bi onda ponovo ostao sam.

Dakle, sletjela je rečenica koja se posljednji put čula u kolovozu 2010, ali ne u svijetlom, već tamnom tonu. Bila je to rečenica koja je označila početak navijačkog bojkota. Koji se u međuvremenu znao prekidati, ali je zapravo trajao, eto, sve do danas. Premda su mnogi i dalje ustrajni u svome naumu te i dalje ne namjeravaju kročiti na Maksimir sve dok Dinamo ne otvori stranicu svoga života po principu “jedan član, jedan glas: Oni drugi shvatili su da im nešto u životu jako fali. Dinamo.

Zagreb, 090916.
Futsal klub Dinamo odigrao je na Salati eksibicijsku utakmicu protiv grckog Doukasa prije pocetka prvenstva.
Na fotografiji: navijaci
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX

Zaželjeli se...

I ti drugi jučer su donijeli jednu od ljepših vijesti u posljednje vrijeme...

“Sjever je rasprodan, u prodaju ide i gornja etaža”

Boysi se, dakle, vraćaju kući, kako su to sami istakli. No u cijelom tom povratku postoji ipak poneki “ali”. Radi se o primirju u kojem svatko ima neku svoju računicu. U klubu se nadaju da će navijanje biti samo “pro”, dok mnogi koji će danas krenuti na stadion očekuju i ono “contra”, baš kakvo se čulo i u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive.

- Zaželjeli smo se bolesno stadiona, utakmica, navijanja, ali ako će ono biti cici-mici, taj nas stadion više neće vidjeti. Možemo se vratiti, dapače, ali ne i isključivo ići niz dlaku Upravi. Pa imamo mi, k vragu, svoje jasno mišljenje i stajalište - reći će nam sugovornici koji nisu željeli pustiti svoja imena u eter.

Zagreb, 230916.
Stadion u Kranjcevicevoj.
MAXtv prva liga, 1.HNL, 10.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji: BBB.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Klimava vremena

I nisu jedini. Klimava su ovo vremena. U jednu je ruku i klimavo primirje jer tu je i frakcija koja podržava Mamića. Kako će ona reagirati na povratak onih s kojima se do jučer svime i svačime natjeravala Zagrebom u gluho doba noći? Hoće li im ostati centar tribine kao pokazivanje moći?

Mnogo je tu još otvorenih pitanja na koja nitko ne zna odgovor. U klubu misle da će navijanje protiv proći, da je ovo samo početni odjek, na tribini su shvatili da je šest godina unazadilo grupu kojoj prijeti nestanak, ali ujedno vjeruju da će na Sjeveru svjedočiti početku kraja svih hrvatskih nogometnih sinekura...

Zagreb, 180908.
Stadion u Maksimiru, 1.kolo kupa UEFA Dinamo(Zagreb) - Sparta(Prag) BBB
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX

A ispod svih njih danas će igrati jedan klub silno napaćen svim zakulisnim igrama. Danas će napokon iza sebe imati kulisu kakvu i zaslužuje. No, proći će još dosta Save ispod mosta dok nekoć strasni odnos ponovo postane iskren, jer samo takav može biti i prosperitetan...

Linker
25. travanj 2024 15:39