Modrić i Kovačić
 Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
MI HRVATI

MALA ZEMLJA ZA VELIKE STVARI Hrvatska ima čak 7 igrača u 8 najboljih, a osmi je 'naše gore list': Bilo nas je i više, no nikad u ovoliko bitnih uloga!

Uz Modrića i Mandžukića, pehar su već podizali i Rakitić te Kovačić, dok će se Pjaca i Vrsaljko po prvi put u životu naći u ovom elitnom društvu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2017. 14:19

Liga prvaka stigla je do četvrtfinala. Još je osam momčadi u igri za podizanje najvećeg klupskog trofeja na svijetu. Hrvatska nema tu čast da ima svoje predstavnike jer tu prednjače zemlje liga petice - Španjolska (Barcelona, Real, Atletico), Njemačka (Bayern, Borussia D.), Italija (Juventus), Engleska (Leicester) i Francuska (Monaco).

No, Hrvatska zato ima veliki broj igrača. Čak sedam hrvatskih reprezentativaca lovi veliki trofej, a budemo li malo pristrani možemo 'nategnuti' i na osam zbog Kristiana Pulišića u Borussiji Dortmund.

Hrvatska je u sezoni 2001/2002 imala i više predstavnika, njih devet, no dojam je kako je upravo ovo naša 'najplodnija' sezona jer sadašnji predstavnici nose puno značajniju ulogu u svojim momčadima nego oni tada. Za Bayern su tada igrali Niko i Robert Kovač, u Bayeru su bili Boris Živković, Jurica Vranješ i Marko Babić. Goran Vlaović, Robert Jarni i Danijel Šarić bili su u Panathinaikosu, a Igor Bišćan u Liverpoolu.

Luka Modrić
Laurence Griffiths / Getty Images / Getty Images

Danas su tu Luka Modrić i Mateo Kovačić u Realu, zatim Mario Mandžukić i Marko Pjaca u Juventusu. Ivan Rakitić u Barceloni te Šime Vrsaljko u Atleticu i Danijel Subašić u Monacu.

U svemu apsolutno prednjači Luka Modrić koji je u svakoj sezoni otkako je stigao u Real bio u četvrtfinalu, a već je osvojio dva naslova europskog prvaka (2014. te 2016.), no nije puno slabiji niti Mario Mandžukić koji je u posljednjih pet sezona u četvrtfinalu LP-a nastupao s čak tri kluba - Bayernom, Atleticom i Juventusom, a s bavarskim velikanom je i podizao pehar.

Uz Luku i Marija, pehar su već podizali i Rakitić te Kovačić, dok će se Marko Pjaca i Šime Vrsaljko po prvi put u životu naći u ovom elitnom društvu. Za kraj spomenimo i kako je Hrvatska prošle sezone u ovoj fazi imala samo tri predstavnika, pretprošle četiri, zatim tri sezone po dva predstavnika...

Linker
21. travanj 2024 18:08