Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
ZASLUŽENE NAGRADE

MILIJUNI CURE SA SVIH STRANA, A ONO NAJBOLJE TEK DOLAZI Utakmica protiv Salzburga za Rijeku vrijedi najmanje 5,6 milijuna eura!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. srpanj 2017. 11:15

Blagajna Rijeke od utorka navečer bogatija je za najmanje 5,1 milijuna kuna. Toliko u najcrnjem scenariju (420 tisuća eura za eliminaciju u trećem pretkolu i 260 tisuća eura koliko dobiva svaki prvak koji se ne kvalificira u grupnu fazu Lige prvaka) iznosi UEFA-in financijski kolač za eliminaciju u trećem pretkolu Lige prvaka u koje se Rijeka kvalificirala pobjedom protiv TNS-a.

Ipak, još bolja vijest za i ovako stabilne riječke financije je činjenica da bonusi u ovoj fazi dosežu vrtoglave iznose. U toj mjeri da prolaz protiv Red Bull Salzburga može u velikoj mjeri zatvoriti proračun Riječana.

Naime, plasman u play-off Lige prvaka, čak i da Riječani tamo završe svoj put u najelitnijem klupskom natjecanju, nudi priliku za milijunsku zaradu. U eurima, dakako! Poraženi u play-offu Lige prvaka dobiva 3 milijuna eura i plasman u grupnu fazu Europske lige koji nosi još 2,6 milijuna eura. Drugim riječima, pobjeda protiv aktualnog prvaka Austrije može osigurati Rijeci najmanje 5,6 milijuna eura iz UEFA-ina financijskog kolača!

Ističemo najmanje, jer Rijeka prolaskom RB Salzburga ostaje u utrci za grupnu fazu Lige prvaka koja nosi 14,7 milijuna eura (12,7 za plasman i 2 za pobjedu u play-offu), uz potencijalne bonuse od 1,5 milijuna eura za pobjedu odnosno 500 tisuća eura za remi (u grupnoj fazi Europske lige pobjeda nosi 360 a remi 120 tisuća eura).

Naravno, Riječani u utrci za UEFA-inim financijskim bonusima ostaju i eventualnim porazom od Red Bull Salzburga, samo su cifre nešto niže. Preciznije, ako Riječani izgube od Salzburga pa grupnu fazu Europske lige izbore kroz play-off ovog natjecanja nagrada za ulazak u skupine iznosi 2,6 milijuna eura, kojima treba pridodati 420 tisuća eura za eliminaciju u trećem pretkolu i 260 tisuća eura koliko dobiva svaki prvak koji se ne kvalificira u grupnu fazu Lige prvaka.

NAGRADNI FOND U LIGI PRVAKA

Prvak svake države koji se ne kvalificira za grupnu fazu = 260 tisuća eura

Ispadanje u drugom pretkolu = 320 tisuća eura

Ispadanje u trećem pretkolu = 420 tisuća eura

Ispadanje u play-offu = 3 milijuna eura

Prolaz play-offa = 2 milijuna eura

Ulazak u skupine = 12 milijuna i 700 tisuć eura

Svaka pobjeda u skupini: 1 milijun i 500 tisuća eura

Svaki remi u skupini: 500 tisuća eura

NAGRADNI FOND U EUROPSKOJ LIGI

Eliminacija u play-offu = 245 tisuća eura

Ulazak u skupine = 2 milijuna i 600 tisuća eura

Svaka pobjeda u skupini = 360 tisuća eura

Svaki remi u skupini = 120 tisuća eura

KAD BI RIJEKA UŠLA U SKUPINE LIGE PRVAKA = 14 milijuna i 700 tisuća €

KAD BI RIJEKA UŠLA DIREKTNO U SKUPINE EUROPSKE LIGE ISPADANJEM U PLAY-OFFU LP

= 5 milijuna i 600 tisuća €

KADA BI RIJEKA UŠLA U SKUPINE KROZ PLAY-OFF EUROPSKE LIGE ISPADANJEM U 3. PREKOLU LP = 3 milijuna i 280 tisuća €

Linker
20. travanj 2024 14:51