CROPIX
'OVO JE BIO DJEČJI VRTIĆ'

NE MOŽE ISKRENIJE OD POŠTENOG ŽELJKA SOPIĆA 'Da se ne lažemo, ja sam se vikendu okrenuo već kod 0:2!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2016. 01:16

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je okršaj Dinama i Juventusa usporedio s utrkom Golfa i Mercedesa C klase, a trener Željko Sopić s - dječjim vrtićem. Međutim, 0:4 na Maksimiru ipak nije očekivao...

"Pa naravno da nisam očekivao takav rezultat. Imali smo neku zamisao u početku, ali kad dobijete takva dva gola kakva smo mi dobili onda sve pada u vodu. Prvi gol se dogodio nakon početničke greške kakva se na ovoj razini kažnjava, a drugi gol je zapravo kvaliteta Higuaina. I onda umjesto da protivnika držimo u neizvjesnosti i učinimo ga nesigurnim, makar je realno on tri koplja iznad vas, dogodi se ovo. To je utakmica u kojoj bi i golman trebao obraniti tri, četiri mrtvaca... To je tako na ovom nivou".

Puno se posljednjh dana pričalo o pristupu igrača Dinama, Ante Ćorić je zbog toga završio na tribini.

"Agresija definitivno nije bila na željenom nivou. Postoje dva razloga - ili je Juve toliko moćan da mi ne možemo doći do faula ili smo mi premekani. Ali našim igračima nije bilo lako, igrači Juventusa jako dobro vrte strane, napadaju u dubinu, iskreno... sijeva sa svih strana", rekao je Sopić, a onda raširio ruke i dodao i ovo:

"Pa njima su Marko Pjaca, najbolji igrač Dinama prošle sezone, i Mario Mandžukić, hrvatski reprezentativac - druga opcija. Ovo nam je definitivno bila jedna lekcija, ali to što smo mi radili su greške za dječji vrtić. Htjeli smo doći do poluvremena s pozitivniom rezultatom, ali mi radimo početničke greške koje oni kažnjavaju".

I Sopić je kao i Gordon Schildenfeld priznao da je Hajduk ipak - primjereniji protivnik.

"Da se ne lažemo, ja sam se vikendu okrenuo već nakon 0:2. Mi smo znali da je ovo teška utakmica i da je naša glavna borba nedjelja i Hajduk. Skupit ćemo glave i napraviti sve da pobijedimo Hajduk".

Linker
19. travanj 2024 07:35