Srdjan Stevanovic/Getty Images
SKAUTIRANJE PROTIVNIKA

OLYMPIACOS KREĆE U 'ŠPIJUNAŽU' RIJEKE Dolaze na utakmice hrvatskog prvenstva protiv Osijeka i Dinama, u misiji je i bivši Vatreni

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 06. kolovoz 2017. 15:43

‘Djeca Pireja’ grčko prvenstvo otvaraju tek 19. kolovoza, dakle, tri dana nakon prvog susreta s Rijekom na Karaiskakisu u play-offu Lige prvaka, i ta činjenica, skupa s gostujućim uzvratom poprilično brine tamošnju javnost, koja ističe kako je hrvatska momčad u prednosti što se tiče natjecateljskog ritma i forme. Naravno, bez obzira na činjenice koje im ne idu u prilogu, od Olympiacosa se očekuje samo i isključivo - prolaz.

Dobro to znaju trener Besnik Hasi, legenda belgijskog velikana Anderlechta (igrač od 2000-2006., pomoćnik od 2008-2014., trener od 2014-2016.) i bivši igrač Zagreba i Samobora te pomoćnik mu Marko Babić, kojega ne treba posebno predstavljati.

- Rijeka je težak protivnik kao što bi to bila svaka momčad koja je dospjela do faze play-offa Lige prvaka. Radi se o klubu i momčadi u naletu, pratio sam hrvatsko prvenstvo lani u kojemu su srušili dominaciju Dinama. Nakon fantastične prošle sezone dobro su ušli u novu, iako su ostali bez Franka Andrijaševića, što je bio značajan gubitak. Svlačionica riječke momčadi je već dugo na okupu, mogu reći da se radi o momčadi s karakterom, čije pojedince poznajem vrlo dobro. Moramo biti na oprezu, jer su eliminirali vrlo snažni Red Bull Salzburg - kazao je trener Hasi za službene stranice pirejskog kluba.

Naravno da Grci odmah kreću u ‘špijunažu’, najavljuju da će imati izaslanika već sutra u Osijeku, a nije isključeno da Hasi ili Babić osobno dođu na Rujevicu pogledati utakmicu Rijeke protiv Dinama (petak, 11. kolovoza, u 19 sati na Rujevici) koja je na rasporedu uoči susreta na Karaiskakisu.

Bit će vruće

Gdje, gotovo je sigurno, ali još uvijek neslužbeno, neće biti hrvatskih navijača (Armada), kao što neće biti niti grčkih navijača na Rujevici. Naime, u trećem pretkolu s Partizanom je na snazi bila upravo takva odluka UEFA-e, instruirana i predložena od strane čelnika oba kluba.

Poznato je da su Gate 7 (najžešći navijači Redsa) ‘pobratimljeni’ s Delijama (navijačima Crvene zvezde) te da jedni drugima pomažu kada god se za to ukaže prilika. Kao, primjerice, pred dvije godina kada je bilo frke u Grčkoj kod gostovanja Dinama, dok su u Zagrebu na granici zaustavljeni Beograđani, koji su se zaputili u Maksimir pomoći ‘pravoslavnoj braći’ (tako se zove njihov ‘pakt’ kojeg još čine i navijači moskovskog Spartaka), a mnogi se sjećaju da je na području Novog Zagreba gorio autobus s čelnicima Olympiakosa.

Nema, dakle, dvojbe da će u Pireju biti strahovito vruće, potvrđuje to nedavna izjava Paris SG-ovog veznjaka Lucasa Moure (“najžešća atmosfera na kojoj sam ikada igrao”), ali neće ni Grcima biti baš lako na Rujevici, bez obzira koliko tvrdili da su naučeni na buku i zvižduke s tribina.

Kažemo, pregovori dva kluba su u tijeku, ali 99 posto je sigurno da će gostujućim navijačima 16. kolovoza biti zabranjeno doći u Pirej, kao i obrnuto 22. kolovoza u Rijeku.

Linker
26. travanj 2024 15:30