REUTERS/Paul Hanna
PAKLENI NOGOMETAŠ

OVO JE NOVO REALOVO ČUDO ZBOG KOJEG BI KOVAČIĆ MOGAO IMATI 'NOĆNE MORE' Španjolci otkrili: On sanja da jednoga dana bude velik kao Luka Modrić!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. rujan 2017. 17:14

Dani Ceballos je mladić koji je čvrsto odlučio Mateu Kovačiću oteti ulogu nasljednika Luke Modrića! Dvojac, kojem već iz nogometaškog grifa izviru “specijalni tonovi“, zapodjenuo je napetu utrku.

Kovačić je bio u prednosti, njemu je ovo već treća sezona u Kraljevskom klubu, no ozljeda mišića bacila ga je korak unatrag, a Ceballos je jedva dočekao šansu. S dva gola Alavesu natjerao je Marcu na naslov “Stvara se novi Modrić“, a kako se radi o domaćem igraču mnogi će u Madridu gurati baš njega.

Modrić koji daje golove

Počeo je demonstrirati da je nogometaš za velike djela. Premda je prije istrčavanja na travnjak Mendizorroze imao samo 31 minuta u dresu Kraljevskog kluba u službenim susretima riješio je pobjednika i privukao sve kamere. Ceballos je izdanak španjolske škole, Betis ga je sa 17 godina gurnuo u Primeru, sezonu potom bio je nositelj igre u Segundi, pa zatim i u elitnoj ligi, sa 21 najbolji igrač Europskog prvenstva ovog ljeta, njemu su nogometna kombinatorika, čitanje igre i playmakerski zadaci u DNK-a, zato ne čudi što Real nije oklijevao ući u rat s Betisom da ga otme i počne klesati u asa međunarodne reputacije.

Mogao je birati: Real ili Barcelona. Čak su mu s Camp Noua nudili garanciju veće minutaže, ali htio je samo bijeli dres. Poput božanstva gleda Modrićevu desetku i kaže si - jednom će biti moja!

Real ima jasan plan - Modriću treba pomoć. Sa 32 godine on je i dalje ključni režiser zbivaja u madridskom “amfiteatru“, no niti Ronaldo više ne igra svaku utakmicu, ne može ni Luka. Zinedine Zidane dozirat će ga kako determinira da je najbolje, na stolu je kome će pripasti minute koje postaju višak u Modrićevom rasporedu. U Madridu mnogi tvrde - Zidane kod Ceballosa vidi karakteristike koje će ga vinuti da jednog dana bude nasljednik Hrvata. Kako mu je igranje i treniranje s Lukom najbolja škola, u Realu očekuju od kapetana Vatrenih da Ceballosu postane mentor, da svaki njihov trening bude lekcija za mladog kolegu koji ima još što učiti. - Ceballos je Modrić koji zabija golove - pojedini su komentari sve zadovoljnijih Realovih fanova jer i oni vole vidjeti nove, pa još domaće asove. S dva pogotka u Vitroiji ponudio je dodatnu vrijednost opisanom stilu s kojim je Luka postao najbolji veznjak svijeta.

Kovačić tvrd orah

No, Modrić sigurno nije motiviran da poduke dijeli samo Ceballosu. I Kovačić se vidi u toj roli. Nadmetanje će biti će žestoko, konstatirala je i Marca, list naklonjen Kraljevskom klubu, dodajući “Kovačić će biti tvrd orah za Ceballosa“. No, Andalužanin pršti od samopouzdanja. Ne bi odabrao svlačionicu u kojoj stanuje najbolji i najnadareniji vezni red da se boji konkurencije. “On sanja da bude velik kao Modrić“, ističu pojedini španjolski mediji.

Kako će se Ceballos razvijati, koliko će Zidane vjerovati Kovačiću kojem je ozljeda došla u vrlo nezgodnom trenutku, bitno će odrediti tko će se nametnuti. No, najviše ovisi o njima. Jučer su u Valdebebasu, Realovom trening kampu mnogi novinari dočekali Ceballosa, strpljivo je davao i autograme i fotografirao se poručivši:

- Smiren sam, ovo je tek početak.

U sjedni udarnoj trojca veznjaka Modrić, Kroos, Casemiro, ne računajući Isca koji ipak u pravilu ima ofenzivnije role, rađa se golemo suparništvo: Dani Ceballos vs Mateo Kovačić. Rukavica je bačena...

Linker
19. travanj 2024 12:50