REUTERS
MEGA DVOBOJI ZAGARANTIRANI

PLES KUGLICA U PONEDJELJAK TOČNO U PODNE Ždrijeb osmine finala Lige prvaka: Spektakl je jednostavno neizbježan, evo kako se može sve zahuktati

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. prosinac 2016. 11:42

Real je do završnice dvoboja s Borussijom bio prvi u skupini, no pogodak Reusa gurnuo ga je među nenositelje u osmini finala. Juventus je pobjedom protiv Dinama potvrdio prvo mjesto, drugo je osvojila Sevilla koja je ostala neporažena u Lyonu. U skupini G Porto je bio uvjerljiv protiv oslabljenog Leicestera, pa Kopenhagenu pobjeda u Belgiji nije imala nikakav značaj.

Ždrijeb parova osmine finala održat će se u ponedjeljak, 12. prosinca s početkom u 12 sati i bit će vrlo zanimljiv, s obzirom na to da su među nenositeljima izuzetno jake momčadi poput Reala, Bayerna, PSG-a i Manchester Cityja.

Pobjednici skupina su nositelji ždrijeba te će u uzvratnim utakmicama biti domaćini. Međusobno se ne mogu sastati klubovi koji su igrali u istim skupinama, kao ni oni iz istih država. Prvi susreti osmine finala na rasporedu su 14. i 15. veljače, a uzvrati 21. i 22. veljače 2017. godine.

U Europskoj ligi natjecanje će nastaviti Ludogorec, Bešiktaš, Borussia Mönchengladbach, Rostov, Tottenham, Legia, FC Kopenhagen i Lyon, dok su se od Europe oprostili Basel, Dynamo Kijev, Celtic, PSV, CSKA, Sporting, Club Brugge i Dinamo Zagreb.

--------------------------------------------------------------------

NOSITELJI: Arsenal, Napoli, Barcelona, Atletico Madrid, Monaco, Borussia Dortmund, Leicester, Juventus.

NENOSITELJI: Paris SG, Benfica, Manchester City, Bayern, Bayer Leverkusen, Real Madrid, Porto, Sevilla.

--------------------------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 09:28