REUTERS
ŠOU MOŽE POČETI

PORTRETI POLUFINALISTA Divovi iz Madrida pišu povijest, kladionice vjeruju da će Juve prekinuti crni niz, a navijači se nadaju najvećoj senzaciji!

Ždrijeb polufinala Lige prvaka donio nam je dvije nove velike nogometne poslastice. Kuglice u Nyonu odlučile su da će se u polufinalu sučeliti prošlogodišnji finalisti i veliki gradski rivali Real i Atletico Madrid, te Juventus i Monaco. Donosimo portrete polufinalista.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2017. 14:37

Monaco: Na tragu velike sezone 2003/04.

Momčad iz Kneževine pravo je osvježenje u ovoj nogometnoj sezoni. Vodeća su momčad francuskog prvenstva pet kola prije kraja, vrh dijele s PSG-om, ali uz utakmicu manje. Najveći adut im je napadačka igra u liku i djelu probuđenog El Tigrea Radamela Falcaa te nasljednika Thierryja Henryja Kyliana Mbappea.

Ovaj 18-godišnji Francuz zabija svakih 89-minuta, samim time je zabio preko 20 golova ove sezone. Monaco je ulaskom u polufinale Lige prvaka, na čijem su putu izbacili naftaše iz Manchester Cityja te Borussiju iz Dortmunda, na pragu ponavljanja sezone 2003/04. kada su igrali finale protiv Porta i izgubili 3:0. Hoće li postati tek druga francuska momčad nakon Marseillea i osvojiti Ligu prvaka, odgovor će dati na terenu.

----------------------------------------------------------

Atletico Madrid: Treće polufinale u četiri godine

Los Colchonerosi su treći put u četiri godine u polufinalu Lige prvaka. Dva puta su igrali finale te oba puta izgubili od mrskog rivala Real Madrida.

Momčad Diega Simeonea nije poznata po lijepom nogometu, kratkim pasovima i tiki-taki, oni briljiraju čvrstom obranom, srcem na terenu i upravo odličnim trenerom. Iako su ove sezone trećeplasirani sa sedam bodova zaostatka za Barcelonom i 10 za vodećim Realom, čisto sumnjamo da bi itko to zamjerio ako “klempu” odvedu u crveni dio Madrida.

Bayer iz Leverkusena su odradili, prvak Leicester ih je namučio, a Simeone se čvrsto nada onoj uzrečici o trećoj sreći i juri prema finalu u Cardiffu. Tkogod da ih izvuče u ždrijebu neće imati nimalo lagan zadatak.

----------------------------------------------------------

Real Madrid: Mogu li Kraljevi do povijesnog dosega?

Najfiniji izdanak pokrajine Kastilje dolazi pod nazivom Real Madrida. Kraljevski klub ovim je ulaskom u svoje sedmo polufinale zaredom postavio novi rekord. Dva naslova u zadnje tri godine i prilika za “back to back” titulom učinili bi ih prvom ekipom s takvim uspjehom u povijesti u ovom formatu.


Marco Asensio GOAL | Real Madrid 4-2 Bayern 18... by brilche

Momčad Zinedinea Zidanea na ovom je putu odradila Napoli i Bayern. Najveća zvijezda Cristiano Ronaldo zasjao je kada je bilo najpotrebnije te u dvije utakmice Bayernu zabio pet golova. Nešto je slabiji doprinos druge dvojice kultnog BBC-ja, Balea i Benzeme. U španjolskoj ligi su prvi, tri boda ispred Barcelone, ako sljedeći El Clasico odrade kako treba, mirno se mogu posvetiti lovu na 12. titulu Lige prvaka.

----------------------------------------------------------

Juventus: Trofej im izmaknuo čak pet puta

Čvrsta obrana, stabilna veza i pouzdani napad, oduvijek su bili simbol Juventusa. Stara dama djeluje puno zrelije nego 2015. kada je u finalu izgubila od Barcelone, te lovi prvu titulu nakon 1996. i pobjede na jedanaesterce protiv Ajaxa.

Prvenstvo su gotovo već i osigurali, osam su bodova ispred Rome dok u Kupu igraju u finalu protiv Lazija. U nokaut fazi izbacili su Barcelonu i Porto, a da pritom nisu primili gol. Ovaj Juventus ima sve predispozicije da prekine crnu seriju poraza u finalima te konačno donese trofej koji im je čak pet puta izmaknuo na posljednjoj stepenici. Nakon madridskog Reala družina iz Torina najbolje kotira na svjetskim kladionicama.

----------------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 15:29