Reuters, Getty Images
NAPADNUT AUTOBUS S IGRAČIMA

DRAMA U DORTMUNDU Odjeknule tri eksplozije nedaleko stadiona uoči susreta Lige prvaka, igrač Borussije ozlijeđen, utakmica je odgođena!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2017. 22:01

Užasan uvod u spektakl koji se treba održati u Dortmundu gdje je domaća Borussija trebala ugostiti Monaco u četvrtfinalu Lige prvaka.

Kako je potvrdila njemačka policija, desetak kilometara od Westfalena, stadiona Borussije Dortmund, eksplodirale su tri zasad nepoznate naprave. Bild tvrdi da je riječ o bombama, ali pojavile su se i informacije da je možda riječ o jačim petardama.

Do eksplozija je došlo u trenutku dok je prema stadionu vozio autobus s igračima Borussije, a kako prenose njemački mediji jedna je osoba lakše ozlijeđena. Navodno je riječ o stoperu Marcu Bartri, kojemu je navodno ozlijeđena ruka.

Na fotografijama s mjesta događaja vidi se da je razbijeno staklo na stražnjem dijelu autobusa.

Direktor Borussije Hans-Joachim Watzke izjavio je da je cijeli tim u šoku.

- Napali su nam autobus. Cijela je ekipa u šoku, ne mogu izbaciti iz glava što se dogodilo. Nadam se da će sutra uspjeti istrčati na teren. Svi se sada držimo zajedno, rekao je i napomenuo da su, uz izuzetak jednog ozlijeđenog, svi igrači nakon incidenta vraćeni u hotel. Najavio je da će tijekom večeri razgovarati sa svima.

Utakmica između Borussije i Monaca trebala je početi u 20.45 sati, a službeno je potvrđeno da je susret odgođen za srijedu u 18.45.

Za gledatelje na stadionu, kako je izvijestila policija, nikakve opasnosti ni u jednom trenutku nije bilo, a nakon što su stigle vijesti o incidentu, na velikom je zaslonu postavljena najnovija obavijest policije.

Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
Bongarts/Getty Images

Linker
17. travanj 2024 09:34