CROPIX
'NAJLJEPŠA UTAKMICA U ŽIVOTU'

RIJEČANI TUŽNI, ALI I PONOSNI, GORGON SI I DALJE NE MOŽE OPROSTITI KOBNU GREŠKU 'Izgubio sam tu loptu tamo gdje se ne smije, to svi znaju'

"Mi smo presretni što smo pobijedili ovako snažnog suparnika. Nema sumnje, na Rijeci bi u Europskoj ligi mnogi mogli polomiti zube"
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. kolovoz 2017. 11:35

Tužni, ali ponosni, kapali su riječki igrači iz svlačionice nakon časnog poraza od Olympiacosa. Žal se doslovce mogla napipati na ulasku u stadion, pogotovo kada je pred nas stao sinoćnji tragičar Alex Gorgon. Propušten "mrtvac" i greška za gol dotukli su riječkog Austrijanca...

- Izgubio sam tu loptu tamo gdje se ne smije, to svi znaju - samokažnjavao se Gordon, stalno se vraćajući na trenutak koji je odredio putnika za "mezu" na stol europskih nogometnih bogataša.

- Šteta, stvarno šteta. Imali smo još kasnije nekih šansi, nismo se predavali, no na kraju nažalost nismo uspjeli preokrenuti tijek dvoboja.


Rijeka goal

Nisu, ali doista su dali sve od sebe. Pali su muški, za svaki respekt.

- Zašto suze? I zbog ozljede, u kuku me samo odjednom presjeklo, ništa pred sobom nisam vidio, ali i zbog momčadi, rezultata, svega. Silno sam želio pomoći momčadi, no nije išlo - priča Simon Sluga.

- Bila je ovo, znate i sami, posebna večer. Najljepša utakmica u životu, za gušt... Stvarno je šteta što je nismo okrunili, ali je najvažnije ipak da smo i sami sebi neke stvari dokazali, shvatili smo da smo dobri.

Svjestan je toga i Marko Vešović, koji je na poziciji lijevog bočnog odradio zapaženu rolu. Šteta što nije mogao biti na svojoj strani...

- To je za mene tema koju uopće ne znam kako bih je nazvao. Znate, ni Ronaldu ne bi bilo lako da svaku utakmicu igra na nekoj drugoj poziciji. Jasno mi je da situacija nalaže takve poteze, ali ako me pitate, iskreno ću vam kazati da bih napokon volio igrati na svojoj poziciji - ustvrdio je Crnogorac pa se osvrnuo na dvoboj:

- Drago mi je da primjećujete da smo bili dominanti, da smo stvarali prilike, da smo jednu tako veliku momčad nadigrali. Nismo razočarali, već smo zaigrali na sve ili ništa, pogotovo u drugome dijelu, i kreirali pozicije koje su dvoboj mogle odvesti u neki drug smjer. Sad nisu, međutim, ovo je sjajna škola za neke nove susrete koje nas čekaju - zaključio je Vešović, dok se na njega nadovezao Župarić:

- Je, moglo je završiti drugačije, je, mogli smo dati pokoji pogodak, ali na kraju smo mi primili gol i to je bilo to. No ova je igra zalog velikog optimizma uoči susreta u Europskoj ligi...

A komplimente na račun Kekovih jurišnika sipali su i Grci. Marko Babić je pored nas prošao kao pred turskog groblja, no razgovorljiviji je, ipak, bio veznjak Omar Elabdellaoui...

- Mi smo presretni ne samo što smo opet u Ligi prvaka, već i što smo pobijedili ovako snažnog suparnika. Nema sumnje, ova Rijeka igrat će značajnu ulogu u EL, mnogi bi na njoj mogli polomiti zube.

Linker
20. travanj 2024 13:33