Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NAPOKON POČINJE

RIJEKA KAO OGROMNI FAVORIT OTVARA LIGU PRVAKA Očekuje se kiša na Rujevici, utakmicu vodi Estonac koji je sudio Hajduku, Velšani već stigli u Opatiju!

Ako je suditi prema koeficijentima postavljenima na pobjedu Rijeke, kladioničari ne daju gotovo nimalo šanse The New Saintsima za pozitivan rezultat na Rujevici u utakmici 2. pretkola Lige prvaka (utorak, 20.45).
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 10. srpanj 2017. 16:15

Zanimljivo, u hrvatskim se kladionicama tečaj na slavlje Bijelih kreće od 1,10 do 1,15 što je minorno, no u stranim (bet365, Unibet, William Hill, bwin...) on dodatno pada na između 1,05 i 1,10. Kada biste na, dakle, na riječki trijumf stavili 10 kuna ili jedan euro, praktički biste bili u minusu ako bi se oduzelo 5% manipulativnog troška.

Zato biste na 100 kn dobili 400 ako TNS ne izgubi na Rujevici... No, sve to treba potvrditi na travnjaku, kladionice ne bi ni postojale da se ne događaju slična iznenađenja.

Sutra navečer - padat će kiša?

Nismo bili sigurni, pa smo provjerili na nekoliko mjesta. I zaista, relevantne meteorološke prognoze za utorak navečer na riječkom području predviđaju mogućnost - kiše! Recimo, norveški prognostičari (yr.no), kao jedni od najboljih i najpouzdanijih u svijetu, za sutra predviđaju umjerenu naoblaku u popodnevnim satima te 1,9 mm kiše od 20 sati nadalje, što bi značilo taman u vrijeme utakmice.


Europa FC (Gib) 1-3 TNS (Wal) All Goals...

Državni hidrometeorološki zavod je na sličnom tragu, sve do utorka navečer na Kvarneru bi trebalo biti manje ili više sunčano, no u večernjim satima prognozira se promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše. Dečki iz Walesa sigurno su naučeni na padaline, ali u kombinaciji s travnjakom Rujevice, možda ne bi bilo uopće loše da se trava dodatno namoči...

Velšani stigli u Opatiju

Više od 48 sati prije početka utakmice, Novi sveci stacionirali su se u Opatiji. Tijekom dana, službena klupska Facebook stranica objavila je nekoliko slika s puta, šaroliko društvo dama i gospoda opuštalo se uz napitak od hmelja na aerodromu u Manchesteru, no ne može se procijeniti radi li se o navijačima, prijateljima kluba (sponzorima) ili klupskim zaposlenicima u civilu.

Bilo kako bilo, TNS je omogućio svojim navijačima dobar provod u Hrvatskoj. Naime, za 300 funti kreću iz Manchestera sutra u 7.30 ujutro, dolaze u Rijeku otprilike četiri sata kasnije, imaju smještaj u opatijskom Remisens Palaceu, ulazak na utakmicu, a povratak je tek u četvrtak popodne što bi značilo da imaju cijelu srijedu za izvanterenske aktivnosti po opatijskim plažama. Međutim, ni iz TNS-a jučer nisu mogli procijeniti koliko će to njihovih navijača stići u Rijeku, stoga će se vjerojatno trebati pričekati utorak ujutro te dozvola delegata o otvaranju (dijela) južne tribine Rujevice za domaće navijače. Delegatovu ‘amenu’ treba prethoditi dogovor Rijeke i TNS-a o istome...

Pravdu dijeli 36-godišnji Estonac Kristo Tohver

Određena je sudačka četvorka za prvi susret visokog uloga između Bijelih i Svetaca. Glavni arbitar je Kristo Tohver, pomoćnici su Hannes Reinvald i Neeme Neemlaid, četvrti sudac je Juri Frischer, a svi dolaze iz Estonije.

Tohver je relativno mlad sudac, ima 36 godina, a na FIFA-inoj listi je od 2012. godine. Možda ga se sjećaju Splićani, dijelio je pravdu Hajduku protiv Stromsgodseta (2:0) u srpnju 2015. godine. Nije lak na kartonima, prosječno dijeli četiri opomene po susretu, a zanimljivo je da je od 55 međunarodnih utakmice u njih čak 18 dosudio - kazneni udarac.

Linker
19. travanj 2024 12:24