REUTERS/Alkis Konstantinidis
ANONIMAC SVE DONEDAVNO

RIJEKIN STRIJELAC U PIREJU BIO JE POD VELIKIM SUMNJAMA 'Kaj su toga dopelali, ni loptu ne zna štopati'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. kolovoz 2017. 17:56

Malo tko je u Hrvatskoj pred godinu dana znao za Arauja dos Santosa Hebera, brazilskog napadača koji je ponio naslov najboljeg strijelca prvenstva Armenije nastupajući za prvaka Alaškert. Pitanje je bi li uopće došao u HNL da Slaven Belupo nije prodao svog prvog napadača Muzafera Ejupija u redove Osijeka. Trebala je Farmaceutima zamjena, i pronašli su je u Heberu, koji u svojim prvim nastupima nije nikoga impresionirao.

- Kaj su toga dopelali, ni loptu ne zna štopati - mogli su se čuti komentari na koprivničkom stadionu nakon njegovih prvih nastupa za Slaven Belupo.

Heber je stigao nespreman, ali imao je iza sebe zanimljiv životopis, koji je uključivao i nastupe za Figueirense i Coimbru u brazilskoj Serie A, a tamo ipak ne može igrati bilo tko. Golgeterska eksplozija u Armeniji, gdje je u sezoni postigao 20 pogodaka, uz osam asistencija, bila je dobra preporuka za Željka Kopića. Mladi stručnjak s vremenom je podigao Hebera u svim segmentima, a dobitnim potezom pokazalo se preseljenje iz vrha napada na poziciju lijevoga krila, gdje je Brazilac počeo pružati jako dobre partije. Stigli su i pogoci, njih 10 iz igre u prvenstvu zainteresirali su mnoge klubove, a najkonkretnija je bila Rijeka koja ga je i kupila uoči početka sezone.


All Goals & highlights HD - Olympiacos (Gre...

U Koprivnici je Heber ostavio odličan dojam, ne samo zbog svojih golova i činjenice da je bio prvi igrač koji je postigao hat-trick nakon Marija Dodika 2000. godine, nego i zbog pozitivnih ljudskih osobina. Riječ je o pravom profesionalcu koji je bio sto posto posvećen treninzima i utakmicama, a privatno je bio vrlo miran i povučen. Upravo je takav pristup putokaz svim igračima na koji se način može do uspjeha, naravno, ako postoji podloga u kvaliteti.


Araujo Heber Goal HD - Olympiakos Piraeus (Gre...

Kopić je Hebera odlično pripremio za Rijeku, ali mu je u novoj sredini opet trebalo malo vremena da pohvata sve konce. Nije u prvim nastupima pružao ono što se od njega očekivao, ali je bio pravi na velikoj sceni, protiv jakog Olympiacosa. Majstorski je zabio gol za vodstvo na Karaiskakisu, možda to bude i povijesni pogodak koji je Rijeci otvorio vrata Lige prvaka. Kamo sreće a se ostvari takav scenarij...

Linker
16. travanj 2024 10:59