CROPIX
NEKA SE ČUDO DESI

RUJEVICA JE RASPRODANA, POVIJESNA PRESICA RIJEKE ZAVRŠILA VELIKOM NAJAVOM Matjaž Kek otkrio recept za najveći uspjeh u povijesti kluba

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. kolovoz 2017. 18:41

Matjaž Kek dva puta je već uspio kada su mu davali minimalne šanse. Prvi put sa Slovenijom koju je preko moćne Rusije odveo na Svjetsko prvenstvo, drugi put s Rijekom koju je preko Stuttgarta odveo u grupnu fazu Europske lige. Sada je slovenski strateg ponovo pred jednim od najvećih ispita svoje karijere. Kako i ne bi bio, Rujevica je oblijepljena obilježjima Lige prvaka, ona famozna lopta danas će se naći u središnjem krugu, zasvirat će i himna…

Ipak, Kek je djelovao savršeno mirno i opušteno u najavi utakmice, savršeno svjestan da njegova momčad, baš kao i Slovenija prije osam godina u Mariboru ili Rijeka prije četiri godine u Stuttgartu, večeras ne može izgubiti, već može samo jako puno dobiti.


All Goals & highlights HD - Olympiacos (Gre...

- Mislim da smo svjesni snage i kvalitete suparnika koji gostuje na Rujevici, ali s druge strane mi smo jedan svoj cilj u Pireju ostvarili. Znamo da moramo smanjiti broj pogrešaka, da suparnik kvalitetom ne oprašta greške, ali pred nama je izazovnih 90 minuta, želja da budemo momčad koja će proći i napravit ćemo sve da odigramo kvalitetnije nego što smo odigrali u Pireju - rekao je Matjaž Kek.

A može li i napraviti još jedan veliki uspjeh u klupskoj povijesti, baš kao što je to prije četiri godine bila ona pobjeda protiv Stuttgarta? Trener Bijelih ima svoju ideju kako doći do raja Lige prvaka.

- Mi ne letimo, ne gazimo sve pred sobom, svjesni smo da imamo puno stvari koje moramo poboljšati u igri, ali nekako lebdi u zraku ta želja i cilj za koji je dobro da ga ima svaki sportaš. Svjesni smo kvalitete suparnika, ali neće nas to sputavati da razmišljamo o svojoj kvaliteti i da svaki pojedinac stavi neki svoj kamenčić u taj mozaik koji je potreban. U Stuttgartu se dogodila ta 90. minuta ni iz čega, iz dva pasa smo ušli u zvijezde. Nogomet je nekada nepredvidiv, jer u Pireju smo mogli teže stradati, ali i voditi 2:0. Želimo utakmicu dovesti u neizvjesnost, suparnika učiniti nervoznim, da utakmica dođe u fazu u kojoj može odlučiti jedan potez ili jedan svijetli trenutak pojedinca - zaključio je Kek.

Liga prvaka: U prodaji ostalo 300 ulaznica za Olympiacos

Nogometaši Rijeke u utorak dočekuju Olympiacos (Stadion HNK Rijeka, 20.45 sati) u uzvratnoj utakmici playoffa Lige prvaka.

U prodaji za utakmicu ostalo je još 250 mjesta na južnoj i 50 mjesta na sjevernoj tribini,prenosi službena stranica HNk Rijeke.

Radno vrijeme blagajni u ponedjeljak je od 8 do 12 i 18 do 22 sata. Na dan utakmice zapadna tribina radit će od 17 sati.

Linker
16. travanj 2024 10:42