REUTERS
'JEDNOM U PUNO GODINA'

SAFET SUŠIĆ JOŠ UVIJEK U ŠOKU NAKON 'POTOPA' BARCELONE 'Nevjerojatno! Pa, imao sam osjećaj kao da igraju seniori protiv veterana'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. veljača 2017. 14:44

Imali smo Safeta Sušića u najavi utakmice PSG-a i Barcelone, red je da s njime i odjavimo taj susret. Nasmijali smo se zajedno rečenicama iz najave kako ‘PSG može pobijediti, ako Barcelona ima slab dan. I da bi Parižani bili zadovoljni i pobjedom od 1:0’.

- He, he, vidite kako se sve odigralo. Nevjerojatna utakmica. Gledao sam i imao osjećaj da igraju seniori protiv veterana, nevjerojatno - kazao je jučer Safet Sušić, igračka legenda PSG-a, trenutno trener turske Alanyjespor.

Svi su bili vrhunski

Iznenađen je, naravno, kao i svi, onime što se dogodilo na travnjaku Parka Prinčeva, Parižani su šokirali, pa, možda i sami sebe.

- Sigurno ni sami nisu mislili da se ovo može dogoditi. Pratio sam uoči utakmice izjave, bili su optimisti i trener i igrači, ali optimizam je išao u smjeru ukupne pobjede, izbacivanja Barcelone. U stilu ‘neka kući ne primimo gol, još ako minimalno slavimo i u Barceloni možemo uhvatiti rezultat za prolaz’. Tako su, otprilike, razmišljali, međutim, ovo... To je stvarno čudo, ovo je nešto što se viđa jednom u puno godina.

Tko ga je najviše oduševio, gdje je bio kluč pobjede?

- Ma, svi su odigrali vrhunski, savršeno, jasno da treba izdvojiti Di Mariju i njegova dva gola, dva remek-djela. No, PSG je dobio bitku u sredinu terena, Veratti i Rabiot su bili maestralni. Znate, gledao sam utakmicu u društvu prijatelja i pitali smo se zašto ne igra Iniesta, a onda se iznenadili kad je dobio loptu, ha, ha. Pa čovjeka nismo vidjeli 90 minuta, Messi je također odigrao jako loše. Zapravo, nitko osim Neymara nije pokazao ništa, on tek nešto malo. Ne, stvarno nisam vjerovao da PSG može tako odigrati.

Neki tvrde da je Barcelona zrela za remont, da je ovaj poraz ‘zadnji čavao u lijes’ ove velike momčadi.

- Ne znam je li to kraj ove Barcelone, je li vrijeme za remont. Mislim da je ipak to bila slaba večer, ovakvo izdanje nije pravilo već rijetki izuzetak. Ali, da toj momčad treba svježa krv, to svakako. Baš sam gledao tko je sve na klupi, osim Rakitića ja sam tamo jedva čuo za ijednog igrača. Barceloni trebaju promjene, ali ne mislim da je ovo sad potpuni krah. Mogu i oni u uzvratu odigrati pravu utakmicu, obraniti čast.

PSG pokazao moć

A PSG, s druge strane, je li sad među favoritima za konačan naslov? Rekli ste u najavi da ćemo tek sad upoznati pravu snagu momčadi, jer francuska liga nije mjerilo?

- PSG je pokazao moć i sigurno je u krugu četiri, pet momčadi koje ulaze u krug favorita. Ali, još uvijek mislim da nije najveći favorit, da su to ipak Real ili Bayern. Parižani ne mogu igrati bolje od ovoga, takvu je predstavu teško ponoviti. Kao što ni Barcelona ne može odigrati ovako slabo.

Linker
19. travanj 2024 06:51