Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
DINAMOVA SVLAČIONICA

ŠEMPER ZAMIJENIO DRES S BUFFONOM, PA PORUČIO 'Ispunio mi se dječački san, a što se utakmice tiče, sutra je novi dan, neću psihički pasti'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. rujan 2016. 10:18

Nisu previše psihički potonuli, kao da su očekivali takav rasplet u sudaru s Juventusom. Dinamovci su nakon 0:4 u 2. kolu Lige prvaka uglavnom pričali o - realnosti. Kapetan Domagoj Antolić je prvi odmah podvukao:

- Pokušali smo ih zaustaviti defenzivnim blokom, ali napravili smo dvije pogreške, a oni to kažnjavaju. Na ovom nivou takve greške se nikako ne smiju događati. Teško se s njima boriti, oni u svojim redovima imaju igrača kojeg su platili 90 milijuna eura, oni su momčad kojoj je cilj europski naslov... Možda se nekome činilo da nismo htjeli dati više, ali jedina istina je da nam Juventus nije dao da odigramo bolje. Svi bismo mi voljeli da možemo dati više. To je realnost Hvala navijačima na podršci, nadam se da će nas nastaviti bodriti.

Juventus je, kaže Antolić, već prošlost za dinamovce:

- Srećom već u nedjelju nam dolazi Hajduk i odmah možemo zaboraviti Juventus. Nema boljeg načina da se vratimo na pravi put od pobjede protiv Hajduka.

Adrian Šemper je primio četiri pogotka u svojoj drugoj utakmici u Ligi prvaka. Nakon dvoboja zamijenio je dres s velikim Gianluigijem Buffonom.

- Svi smo dali maksimum i to je jedino bitno. Ispunio mi se dječački san igrati pred punim Maksimirom, hvala navijačima, bilo je neopisivo. Što se tiče mene, bilo je u nekim situacijama tako kako je bilo, ali sutra je novi dan i neću psihički pasti.

Mario Šitum bio je zadovoljan kako je odradio posao na sebi neobičnoj poziciji desnog beka.

- Juventus je jak, radi se o jednoj od četiri najjače momčadi na svijetu. Na naplatu su nam kod prva dva gola došle dvije pacerske pogreške. Ne mislim da nam je nedostajalo drskosti, iako smo možda mogli biti malo agresivniji, ali oni su prebrzi, nismo ni stizali u duele. Prekrasno je bilo igrati pred ovakvim navijačima i žalosni smo što nismo ostvarili bolji rezultat. No stiže Hajduk, a HNL je nama ipak na prvom mjestu - zaključio je Šitum.

Linker
19. travanj 2024 17:01