Slavlje igrača Dinama nakon pobjede
 Foto: Boris Kovacev / CROPIX
UEFA-ina LJESTVICA

SJAJNE VIJESTI ZA HRVATSKI NOGOMET Mala Hrvatska uskoro dobiva dva predstavnika u Ligi prvaka!?

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 16:31

Dinamo je izvrsno odradio kvalifikacije za Ligu prvaka i osvojio je najviše bodova od svih klubova u Europi ovog ljeta! U šest utakmica s Vardarom, Dinamom iz Tbilisija te RB Salzburgom, Modri su ostvarili pet pobjeda i jedan remi (trijumf u Salzburgu nakon produžetka UEFA upisuje kao pobjedu).

Dinamo je, tako, s bonusom od četiri boda za ulazak u skupine LP, skupio ukupno 9,5 bodova. U leđa Modrima gledaju FC Kopenhagen i Ludogorec (9 bodova) te Legia Varšava (8,5 bodova). Hrvatski klubovi napravili su ogroman posao i svojim uspjesima i prije utakmica Eurolige odigranih sinoć došli do koeficijenta 4.875 ove sezone.

Gledajući proteklih pet sezona, koliko ih u obzir pri dodijeljivanju mjesta u europskim kupovima gleda i UEFA, Hrvatska je stigla do akumuliranog okrulog koeficijenta 25.000. Iza sebe je Hrvatska tako ostavila i Nizozemsku i Grčku te se nalazi na 13. mjestu redoslijeda na UEFA-inoj rang-ljestvici.

S tim koeficijentom prema sadašnjim pravilima Hrvatska bi u sezoni 2018/19. imala dva predstavnika u Ligi prvaka, no problem bi mogao biti u tome što UEFA najavljuje promjene u svojim natjecanjima...

Screenshot

Linker
25. travanj 2024 09:05