Shaun Botterill/Getty Images
LIGA PRVAKA

TALIJANI SE LOŠE PROVELI NA PREPUNOM NOU CAMPU Velika osveta Barce: Dvije majstorije 'malog čarobnjaka' dovoljne za rušenje Juventusa, zabio i Rakitić

U derbiju 1. kola Barcelona je na Camp Nou pobijedila Juventus 3-0 uz pogodak hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Juve je prošle sezone izbacio Barcelonu u četvrtfinalu, dok je Barcelona prije dvije godine bila bolja u finalu rezultatom 3-1. Ovoga puta Katalonci su bili još uvjerljiviji pobijedivši 3-0.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. rujan 2017. 13:22

BARCELONA - JUVENTUS 3:0 (Messi 45', 68', Rakitić 56')

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Rakitić (od 77. Paulinho), Busquets, Iniesta (od 83. Gomes) - Messi, Suarez, Dembele (od 71. Sergio Roberto). Trener. Ernesto Valverde

JUVENTUS (4-2-3-1): Buffon - De Sciglio (od 41. Sturaro), Barzagli, Benatia, Sandro - Pjanić, Matuidi- Douglas Costa, Dybala, Betancur (od 63. Bernardesci)- Higuain (od 87. Caligara). Trener: Massimiliano Allegri

Krenulo je najjače nogometno natjecanje na svijetu, diljem Europe igrale su se utakmice 1. kola Lige prvaka. Logično, najviše pažnje nogometnih zaljubljenika privukao je ogled velikana Barcelone i Juventusa, suparnika u četvrtfinalu prošle sezone.

Derbi na Campu Nouu ponudio je Barceloni priliku za uzvrat talijanskom prvaku, koji se prošle sezone zaustavio tek u finalu. Katalonci su ljetos prolazili kroz prilično turbulentno razdoblje nakon neočekivanog odlaska Neymara u PSG, a novi trener Ernesto Valverde trebao je pohvatati sve konce i nove igrače uklopiti u svoju viziju. No, kockice su posložene i prilika za revanš Staroj dami je iskorištena, Barca je djelovala moćno protiv dosta oslabljenih gostiju.

U početnoj postavi domaćina našlo se skupo pojačanje iz Borussije Dortmund, 20-godišnji Ousmane Dembele, koji je zaigrao uz Messija i Suareza, dok je starter u veznom redu bio hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić. Prošle sezone problematična je bila pozicija desnog bočnog, koju je popunio Semedo iz Benfice.

Juventus je stigao oslabljen, bez hrvatskog napadača Marija Mandžukića, standardnog stopera Chiellinija te veznjaka Khedire i Marchisija, suspendiran je bio Cuadrado, dok se Marko Pjaca još uvijek oporavlja od operacije koljena. Od prve minute krenuli su De Sciglio, Matuidi i 20-godišnji urugvajski veznjak Bentancur.

Dembele je s dva dobra prodora u uvodu najavio zanimljiv potencijal, no konkretniji su bili gosti. Udarce De Sciglija, Dybale i Pjanića obranio je Ter Stegen, a na drugoj strani Buffon je istrčavanjem zaustavio opasan napad Barcelone. Opasno je za Staru damu bilo u 20. minuti, nakon što je Matuidi na rubu kaznenog prostora srušio Iniestu. Messi je iz slobodnog udarca pogodio zid, a nakon odbijanca Buffon je Suarezov udarac izvadio ispod grede.

U posljednjoj minuti prvog dijela Katalonci su poveli, naravno preko svog najboljeg igrača Lionela Messija koji je povukao polukontru, odigrao dupli pas sa Suarezom i sa 16 metara pogodio donji lijevi kut. Bio je to ujedno i prvi gol kojeg je Messi zabio Buffonu.

Barcelona je u nastavku povećala prednost. Prvo je Messi u 52. minuti pogodio vratnicu, a u 57. minuti strijelac je bio Ivan Rakitić. Akciju je pokrenuo Suarez koji je pronašao Messija na desnoj strani, a Sturaro je loptu izbio samo do hrvatskog veznjaka koji nije imao težak posao jer je Buffon već bio svladan. Juventus se otvorio i ostavio previše prostora, a to je kaznio Messi svojim drugim pogotkom nakon vrlo lijepe solo akcije. Rakitića je u 77. minuti zamijenio Paulinho, a Barcelona je rutinski privela susret kraju.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 13:07