REUTERS
NIŠTA NIJE GOTOVO

TO JE PRAVI SPORTSKI DUH: JUNAK NAJLUĐE UTAKMICE GODINE SE POKLONIO VELIKOM MONACU 'Ovo je bilo ludo! Naš večerašnji protivnik je bio fantastičan!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2017. 00:23

Teško je reći tko je bio najveći junak večer u čudesnoj pobjedi Manchester Cityja nad Monacom u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Etihadu - Sergio Aguero koji je s dva pogotka šokirao Francuze i preokrenuo rezultatski minus iz 1:2 u 3:2, ili vratar Cityja Willy Caballero koji je obranio jedanaesterac Falcaou i spriječio katastrofalnih 3:1.

Istina, napravio je Caballero veliku grešku kod prvog gola gostiju, ali za sve se iskupio kod penala.

"Ovo je bilo ludo! Nasreću, pobijedili smo, ali moramo odigrati još jednu utakmicu, a naš večerašnji protivnik je bio fantastičan. Naravno da uživamo u ovakvoj ludoj pobjedi, ali nismo još ništa napravili. Najvažnije je da smo se večeras mentalno oporavili i vratili pobjednički momčadski duh", rekao je Caballero i opisao situaciju kod penala:


Radamel Falcao Missed Penalty Manchester City 1... by footballTV

"Nasreću za mene i moju momčad, odabrao sam pravu stranu, bacio se i obranio. Proučio sam kako Falcao puca jedanaesterce, kao i ostale igrače Monaca, ali opet sam na kraju imao i malo sreće", rekao je vratar i prokomentirao svoju pogrešku kod prvog pogotka Monaca, kada je loptu ispucao na tridesetak metara, ravno u noge protivničkih napadača.

"Ja sam krivac za taj gol, i nakon ove utakmice mogu samo reći da možemo i moramo popraviti puno stvari. Ali ono što je važno, nismo se predali, zabijali smo lagane pogotke i na kraju pobijedili".

Nekoliko riječi nakon susreta o igri i rezultatu svoje momčadi imao je i trener gostiju Leonardo Jardim.

''Prvo što ću reći je da je ovo vjerojatno bila jedna od najboljih utakmica u Ligi prvaka ove sezone, odlična za navijače koji su imali priliku gledati napadački nogomet sa čak osam pogodaka. Mi smo igrali vrlo dobro i čestitao sam svojim igračima na predstavi. Činili smo male pogreške u obrani, a prijelomni trenutak dogodio se kada smo propustili zabiti iz penala za 3:1. Ali, nije ovo gotovo, imamo još 90 minuta kod kuće. Falcao? On je dokazao da je veliki napadač iako mu nije išlo kada je bio ovdje u Engleskoj", govorio je trener gostiju.

S druge strane u redovima Manchester Cityja su bili presretni konačnom pobjedom.

''Imaju niz odličnih nogometaša koji su te spremni kazniti u bilo kojem trenutku, što su u konačnici u nekoliko navrata i učinili, ali izdržali smo i borili se do samog kraja", kazao je Raheem Sterling.

''Bilo je puno pogodaka. Što se tiče ova tri koja smo primili morat ćemo malo poraditi na tome da do takvih stvari ne dolazi. Pokazali smo karakter i veliki duh u momčadi, ali i veliku želju. Drago mi je da sam i ja postigao pogodak i pomogao svojoj momčadi u ovom velikom rezultatu", rekao je nakon susreta branič John Stones.

Linker
20. travanj 2024 14:16