REUTERS/Alkis Konstantinidis
HALO GRČKA

UOČI UTAKMICE ODLUKE NA RUJEVICI UGLEDNI GRČKI NOVINAR OTKRIVA 'Ispadanje bi bila velika katastrofa za Olympiacos. Igrači su pod velikim pritiskom...'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 22. kolovoz 2017. 20:58

Iz Grčke nam se javio ugledni kolega Giorgos Mazias, novinar i direktor sportskog dnevnog lista Sport Day. Mazias je jako dobro upućen u stanje u Olympiacosu, s kojim je niz godina usko povezan, što poslovno, što privatno.

Je li današnji Olympiacos snažniji ili slabiji u odnosu na prošle sezone.

- Danas je sigurno jači, puno jači. Igraju dobro bez obzira na probleme u obrani koji su i dalje isti kao prije - kaže Mazias.

Trenera Besnika Hasija navijači baš i nisu dočekali s oduševljenjem?

- Ma nema tu većih problema. Navijačka skupina Gate 7 i Zvezdine Delije su poput braće, a Hasi je s Kosova, tako da shvaćate o čemu se radi. No o tome više nema priče, sve dok Hasi ne počne gubiti...


All Goals & highlights HD - Olympiacos (Gre...

Je li Hasi pravo rješenje za klub poput Olympiacosa?

- Prerano je još za odgovor, iako je startao dobro. Pravi trener za Olympiacos je samo onaj koji pobjeđuje, a momčad igra atraktivno. Hasi forsira ofenzivni nogomet i to navijači vole. Najveća pojačanja koja su stigla su Gillet i Odjidja-Ofoe, kao i Carcela, koji će na krilu biti velika prijetnja Riječanima. Emenikea, koji je stigao iz Fenerbahčea, još nema zbog ozljede.

U subotu je Olympiacos imao generalnu probu za Rujevicu i posao je odradio lakoćom. Svladao je Larissu s uvjerljivih 4:1.

- Igrali su s pričuvama i s mislima na Rujevicu, bila je to prelagana pobjeda. PAOK i AEK su jači nego prošlih godina, ali ako Oly učvrsti obranu, još će se jednom okititi naslovom prvaka.

Što grčka javnost misli o Rijeci?

- Dobra je to momčad, a Heber je glavna opasnost. Nemaju iskustva, ali imaju ambiciju. Problem im je isti kao i Olympiacosu, imaju lošu obranu. Malo znamo u Rijeci, znate da smo mi u Grčkoj mislili da je Dinamo vječni kralj u Hrvatskoj.

Eto, stvari su se malo promijenile. Olympiacos je jedva pobijedio Rijeku u prvom dvoboju, jesu li momčad zasule otrovne strelice grčkih medija?

- Ni najmanje. Svi su zadovoljni zbog reakcije momčadi nakon Rijekina vodstva i konačne pobjede. Da je Ben zabio golove iz svih svojih šansi u prvom dijelu, Rijeka bi doživjela težak poraz. I u uzvratu će Olympiacos igrati na pobjedu, to je momčad koja zna samo za napadački nogomet.

Ulog je jako velik. Olympiacos prošle sezone nije uspio ući u Ligu prvaka, ponavljanje tog neuspjeha bio bi snažan udarac...

- Bila bi to katastrofa. Da, velika katastrofa! Igrači su pod velikim pritiskom i to bi mogao biti problem. Igrači su svjesni da o današnjoj utakmici ovisi uspješnost cijele godine.

Bi li neuspjeh na Rujevici bio koban za Hasija?

- Ne bi odmah dobio otkaz, ali bi ušao u opasne vode i u zonu neprestanog pritiska - zaključio je Mazias.

Linker
19. travanj 2024 01:50