REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
LIGA PRVAKA

VIDEO: REAL STIGAO DO POVIJESNE POBJEDE NA WESTFALENU Ronaldo nastavio zabijati, Modrić asistirao, ali kakav je tek pogodak zabio Gareth Bale!

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka aktualni europski prvak Real Madrid je konačno, tek u sedmom međusobnom susretu u Njemačkoj, pobijedio Borussiju u Dortmundu s 3-1, a u trijumfu je asistencijom za treći gol sudjelovao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. rujan 2017. 12:10

BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID 1:3 (Aubameyang 54'; Bale 18', Ronaldo 49', 79')

BORUSSIA DORTMUND: Bürki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan - Sahin, Castro, Götze - Jarmolenko, Aubameyang, Philipp

REAL MADRID: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Modrić, Casemiro, Kroos - Bale, Isco, Ronaldo

Real je konačno matirao Borussiju u Dortmundu, u sedmom gostovanju u Ligi prvaka, prekinuo je tradiciju koja je trajala čak 19. godina. I grizla ih, što nisu skrivali.

Crno-žuti sad su u teškoj situaciji za prolazak skupine jer nemaju niti jedan bod, a Real i Tottenham su na šest, i morat će zaigrati briljatno do kraja da ostanu u Ligi prvaka.

Luka Modrić igrao je 90 minuta, točnije do sudačke nadoknade, on i Kroos vodili su akcije, dijelili lopte, imali odličnih pasova, a Modrić je asistirao za treći pogodak, drugi Ronaldov. Možda je Portugalac bio u laganom zaleđu..

U zanimljivoj utakmici u Dortmundu uzbuđenja su krenula već u desetoj minuti. Carvajal oteo loptu, povukao kontru, sam htio završiti, Bürki je obranio. Pa je Piszczek spasio pred Baleom. Borussia je optećena jer Sergio Ramos u 14. minuti rukom očistio s gol crte. Potom je Real poveo:

Gareth Bale fantastično je izveo šut iz prve ulijevi gornj kut, na centaršut Carvajala. Mogli su gosti do kraja prvog dijela dati i drugi gol, pogotovo je prijetio Ronaldo, ali napravili su to na startu nastavka. Bale je bio dodavač slijeva, a Ronaldo strijelac iz blizine. To je njegov 112. pogodak u Ligi prvaka. Na kraju je utrčao navijač u njegovom dresu i zagrlio ga, kraj zbunjenh redara.

Nisu domaćini dali Kraljevima da olako dobiju, Aubameyang je brzo smanjio, Jarmoleno je dizao ritam… Castro je istrčao u jednu kontru, ali nije uspio kontrolirati loptu. U 67. minuti odlična lopta Götzea, no Aubameyang je nije uspio na pravi način poslati prema vratima. U 71 minuti Isco je imao šansu da riješi utakmicu bez napete završnice, to je nešto kasnije učinio Ronaldo. Brazilac je vraća u vrhunsku formu, djelovao je kao centarfor što će igrati dok se ne vrati Benzema. A možda i kasnije jer sve više voli tu poziciju.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 10:27