REUTERS
LIGA PRVAKA

OKRŠAJ VELIKANA BEZ POBJEDNIKA U TORINU Barcelona 'nulom' osigurala prvo mjesto i nokaut fazu, Juve još može i ispasti! Stativa Rakitića, Mandži klupa

Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2017. 10:53

JUVENTUS - BARCELONA 0:0

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Benatia, Rugani - Cuadrado, Pjanić, Khedira, Alex Sandro - Dybala, Higuain, Costa

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Digne - Rakitić, Busquets, Iniesta - Deulofeu, Suarez, Paulinho

-----------------------------------------------------------------------

U derbiju večeri Juventus i Barcelona su odigrali bez pogodaka što je Kataloncima bila dovoljno za potvrdu prvog mjesta, dok će Juve prolaz tražiti u zadnjem kolu na vrućem gostovanju u Pireju.

Najveće iznenađenje prije početka utakmice bio je izostanak Lionela Messija u početnoj postavi Barcelone. Dio španjolskih medija je objavio kako je Barcin trener čuvao argentinskog majstora za derbi protiv Valencije, no pojavila se i vijest kako je Messi u sukobu s upravom kluba oko novog ugovora.

Niti Mario Mandžukić nije započeo od prve minute u dresu Juventusa, ali je prije početka utakmice dobio velike ovacije s tribina. Navijači torinske 'Stare dame' su hrvatskom napadaču posvetili i transparent preko cijele tribine na kojem je uz njegovu sliku pisalo "Ratnici među ljudima".

U prvom poluvremenu gledali smo slab nogomet bez previše prilika. Najbliže golu bili su gosti u 22. minuti kada je Ivan Rakitić pogodio vratnicu. Hrvatski reprezentativac je ubacio iz slobodnog udarca, lopta nije nikoga dirala i pogodila je vratnicu nakon što ju je u zadnji trenutak skrenuo Buffon. Messi je ušao u igru u 56. minuti, no situacija na terenu se nije promijenila. Mandžukić i Marko Pjaca nisu nastupili za Juve, dok je Rakitić igrao cijeli susret za Barcu.

U drugom susretu iz skupine Sporting je u Lisabonu pobijedio Olympiacos 3-1 ostavši u igri za prolaz. Portugalci su slomili grčkog prvaka u posljednjih pet minuta prvog dijela postigavši dva gola, a strijelci su bili Bas Dost (40) i Bruno Cesar (43). Pobjedu Sportinga potvrdio je Dost u 67. minuti postigavši svoj drugi gol na utakmici. Poraz Olympiacosa ublažio je Odjidja u 86. minuti.

Barcelona vodi s 11 bodova, Juventus ima osam, Sporting sedam, a Olympiacos jedan bod. U zadnjem kolu Barcelona dočekuje Sporting, dok Juventus gostuje u Pireju.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 05:08