Eddie Keogh / REUTERS
LIGA PRVAKA

VIDEO: FURIOZNI MADRIĐANI! REAL DO VRHA NAPUNIO MREŽU APOELA I OSIGURAO OSMINU FINALA Borussija se novim porazom definitivno oprostila od Lige prvaka

Aktualni europski nogometni prvak Real Madrid osigurao je plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što je u susretu petog kola H skupine u Nikoziji pobijedio APOEL 6-0.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. studeni 2017. 12:30

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić sjajnim je pogotkom otvorio Realu put do vrlo uvjerljive pobjede u Nikoziji, kojom je aktualni europski prvak osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka. Modrić je jednu odbijenu loptu iz voleja s 25 metara poslao u APOEL-ovu mrežu, a potom je uslijedila prava golijada u kojoj se posebno istaknuo Cristiano Ronaldo.

Portugalac je prvo asistirao Benzemi za njegov drugi gol, a u nastavku je dvaput zabio te na taj način srušio dva rekorda. Postao je rekorder po broju asistencija u Ligi prvaka u zadnjih 10 sezona, upisao ih je ukupno 27. Uz to, zabio je 18 golova u ovoj kalendarskoj godini, nikad nitko nije bio tako efikasan.

Također je Ronaldo došao do brojke od 98 pogodaka za Real u Ligi prvaka, te je postao igrač s najviše golova za jedan klub u elitnom natjecanju; Messi je za Barcelonu zabio 97.

Modrić je na Cipru imao punu minutažu te je upisao 64. nastup u Ligi prvaka, čime je ostavio Darija Srnu na brojci od 63 nastupa i postao novi hrvatski rekorder. Mateo Kovačić nije konkurirao zbog ozljede.

Realova pobjeda značila je eliminaciju Borussije, koja je u Dortmundu ugostila Tottenham. Poveo je domaćin golom Aubameyanga nakon lijepe Jarmolenkove asistencije petom, početkom nastavka izjednačio je Kane, dodavač je bio Alli. Isti je igrač asistirao i za pobjednički pogodak Spursa kojeg je zabio Korejac Heung-Min.

Rezultati by SofaScore
Linker
18. travanj 2024 04:40