Sevilla - Liverpool
 Reuters/Matthew Childs / Action Images via Reuters
ZAKOMPLICIRALI SI SITUACIJU

VIDEO: KAKAV 'DEJA VU' U SEVILLI! NAVIJAČI SU MISLILI DA SANJAJU Liverpool u nekoliko minuta zabio dva identična gola, ali na kraju propustio nemoguće

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 21. studeni 2017. 23:57

U derbiju skupine E Sevilla i Liverpool su odigrali ludu utakmicu koja je završila 3-3, nakon što su 'redsi' vodili 3-0 nakon prvog poluvremena. Činilo se kako će rutinski do pobjede, no Sevilla je u nastavku odigrala fantastično.

Gosti su već nakon pola sata vodili 3-0. Prva dva gola Liverpool je zabio na identičan način. Coutinho je u 2. minuti izveo korner, Wijnaldum prenio loptu na drugu stativu gdje je Firminho zabio za 1-0. U 22. minuti Coutinho je ponovo izveo korner, ovoga puta loptu je na drugu stativu prebacio Firminho, a Mane lagano zabio za 2-0. Sjajnu predstavu Firminho je u 30. minuti okrenuo drugim golom na utakmici.

Kada se činilo kako će Liverpool rutinski obraniti ogromnu prednost, Sevilla je načinila veliki preokret. Ben Yedder je 51. minuti smanjio na 1-3 nakon ubačaja Evera Banege, a potom i realizirao kazneni udarac u 61. minuti. Ludilo na Sanchez Pizjuanu nastalo je u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Guido Pizarro zabio za 3-3. Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za goste.

U drugom susretu Spartak je u Moskvi ponovo kiksao protiv Maribora odigravši 1-1, kao i u prvom susretu igranom na Ljudskom vrtu. Ruski sastav je protiv Maribora ispustio četiri boda, možda i ključna u borbi za prolaz. Spartak je poveo u 82. minuti golom Zea Luisa, a Ruse je šokirao Jasmin Mešanović u drugoj minuti sudačke nadoknade. Mario Pašalić je za Spartak igrao do 53. minute.

Na ljestvici vodi Liverpool (9) ispred Seville (8), Spartaka (6) i Maribora (2).

U skupini F Manchester City je i prije ovog kola osigurao prolaz, a pobjedom protiv Feyenoorda 1-0 'Građani' su osigurali i prvo mjesto. City je slomio nizozemskog prvaka tek u 88. minuti golom Sterlinga.

U drugom susretu Napoli je pobijedio Šahtar 3-0 i ostao u igri za plasman u osminu finala. Golove za vodeću momčad Serie A zabili su Lorenzo Insigne sjajnim udarcem s više od 25 metara u 57. minuti, Piotr Zielinski u 81. minuti, te Dries Mertens u 83. minuti. Napoli sada mora u zadnjem kolu pobijediti u Rotterdamu, te se nadati da će City slaviti u Ukrajini. Marko Rog je za Napoli zaigrao od 77. minute, dok Darijo Srna je i dalje izvan stroja zbog dopinškog slučaja.

Manchester City vodi na ljestvici sa 15 bodova, Šahtar ima devet bodova, Napoli šest, a Feyenoord je bez bodova.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 23:02