Reuters
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

VIDEO: NAJBOLJA UTAKMICA LIGE PRVAKA OVE SEZONE Na Etihadu je palo čak osam golova: Subašićev poklon, majstorija Falcaoa i čudesni Aguero

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Atletico Madrid je slavio kod Bayer Leverkusena s 4-2 (2-0) i stekao veliku prednost pred uzvrat za dva tjedna na svom Calderonu.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. veljača 2017. 13:10

MANCHESTER CITY - MONACO 5:3

STRIJELCI: 1:0 - Sterling (26), 1:1 - Falcao (32), 1:2 - Mbappe (40), 2:2 - Agüero (58), 2:3 - Falcao (61), 3:3 - Agüero (72), 4:3 - Stones (77), 5:3 – Sane (82)

MANCHESTER CITY (4-3-3) Caballero - Sagna, Stones, Otamendi, Fernandinho (od 62. Zabaleta) - De Bruyne, Toure, D. Silva - Sterling (od 90. Navas), Agüero (od 87. Fernando), Sane

MONACO (4-4-2) Subašić - Sidibe, Glik, Raggi, B. Mendy - B. Silva (od 84. Moutinho ), Fabinho, Bakayoko (od 88. Dirar), Lemar - Falcao, Mbappe (od 79. Germain)

------------------------------------------------------------------------

Odličan nogomet i vatromet golova vidjeli smo u utorak u Manchesteru! Nažalost, hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić primio je na gostovanju kod Manchester Cityja čak pet pogodaka od kojih je kriv za samo jedan.

City je bolje otvorio susret, već u 3. minuti Sterling se našao pred Subašićem, ali su suci označili zaleđe. Početni pritisak Građani nisu uspjeli iskoristiti, a vjerojatno najbolju priliku imali su u 23. minuti, De Bruyne je odlično ubacio, a Agüero malo zakasnio. Na drugoj strani Glik je iz blizine glavom zamalo promašio okvir gola, a Etihad je eksplodirao u 26. minuti. Sane je uz pomoć Silve izigrao suparničku obranu, probio lijevu stranu i ubacio idealnu loptu u sredinu za Sterlinga, koji je iz blizine matirao nemoćnog Subašića.

Međutim, Monaco je brzo uzvratio, i to na sjajan način. Nakon pogreške vratara Caballera Fabinho je ubacio s desne strane, a Falcao glavom iz blizine pogodio za izjednačenje.

Subašić se našao u središtu pažnje prilikom jedne sporne situacije koja se dogodila u 35. minuti. Agüero je u kaznenom prostoru Monaca pao nakon kontakta sa Subašićem, domaći su tražili jedanaesterac, ali je španjolski sudac Lahoz dodijelio žuti karton napadaču Manchester Cityja smatrajući da je simulirao. Kad se pogleda usporena snimka, dojam je da je Agüero počeo padati prije nego je nogom u nogu zakačio hrvatskog vratara, iako je Guardiola žestoko protestirao zbog takve odluke.


dive

Cityjeva obrana je još jednom kiksala pet minuta prije odmora, kad je sa sredine terena slobodni udarac na brzinu izveo Sidibe, a Mbappe je poentirao za preokret. Prvi dio zaključio je Falcao koji je u 44. minuti pogodio vanjski dio mreže.

Odmah na početku drugog dijela, u 48. minuti, Lahoz je pokazao na bijelu točku, ali u korist Monaca, nakon starta Otamendija na Falcau. Kolumbijac je slabo tukao i Caballero je obranio, a u 58. minuti nakon dubinske lopte Sterlinga tukao je i pogodio Agüero. Lopta je prošla tik pokraj Subašića, koji je morao bolje reagirati.

Golijada se nastavila u 61. minuti, kad je Falcao pobjegao Stonesu i majstorski potkopao loptu prebacivši Cityjevog vratara za novo vodstvo Jardimove momčadi. Domaćin se ne predaje, nakon Silvinog ubačaja iz kuta Agüero je lijepo pogodio za 3:3, da bi se potom u 77. minuti i Stones iskupio za pogrešku te nakon udarca iz kuta iz blizine na Touerovu asistenciju poentirao za 4:3. Tu nije bio kraj, furiozna Guardiolina družina stigla je i do petog pogotka, strijelac je bio Sane, a asistent junak Agüero.

Linker
17. travanj 2024 09:44