Screenshot
ČOVJEK KOJI JE DOTAKNUO DNO

VIDEO: OVO JE PRAVA POBUNA I TEŽAK NAPAD NA WENGERA 'Pa mi ne možemo pobijediti je**ni Leicester, a ne Bayern München! Dosta nam je svega! Varalico!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. veljača 2017. 10:01

Na Allianz Areni susreli su se stari znanci Bayern i Arsenal. Bavarci su Topnike izbacivali u osmini finala 2005., 2013. i 2014. godine, a u četvrtfinale se klub iz Londona nije uspio probiti u posljednjih šest sezona. Neće ni ovaj put, Bayern ih je razbio kao beba zvečku, nakon ozljede Koscielnog početkom nastavka gostiju više nije bilo na terenu. Bila je to strašna dominacija bavarskoga stroja koji se tek zahuktava, a ujedno i potvrda da su na Emiratesu potrebne korjenite promjene.

- Igrali smo fantastičan nogomet, bili smo kompaktni cijelo vrijeme, a pokazali smo i dobru ofenzivnu kvalitetu. Rezultat je važan, ali još uvijek imamo i utakmicu u Londonu, gdje moramo pokazati istu strast. Thiago? Odigrao je vrlo dobro i zabio dva gola. Bila je to savršena predstava - komentirao je Bayernov strateg Carlo Ancelotti.


---

U samom početku izrazita dominacija domaćina, Arsenal je djelovao nemoćno i bez ikakve ideje. Vodstvo je sjajnim golom nakon solo prodora osigurao Arjen Robben, no Sanchez je vratio stvari na početak. Lewandowski je skrivio jedanaesterac prekršajem na Koscielnom, Neuer je obranio udarac Čileanac, koji je odbijenu loptu iz drugog pokušaja, okružen trojicom domaćih braniča, ipak pospremio u mrežu.


Penalty

Furiozni nastavak

Drugo poluvrijeme donijelo je furioznu igru Bayerna i potpuni potop Arsenala. Prvo je zabio Lewandowski glavom nakon ubačaja Lahma, a potom je Poljak petom asistirao Alcantari koji je povisio na 3:1. Španjolski veznjak ubrzo je postigao i svoj drugi pogodak i tako riješio pitanje pobjednika, a po svemu sudeći i putnika u četvrtfinale. Lewandowski u 60. minuti pogodio gredu, a točku na i stavio je Müller petim golom Bavaraca, uz asistenciju junaka Alcantare.

- Naravno da smo sretni. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 1:1, znali smo da moramo zabiti još za mirniji uzvrat. Jako je važno što smo postigli četvrti i peti pogodak - komentirao je sjajni španjolski veznjak, dok je iskusni Robben dodao:

- U jednu ruku me iznenadilo što je sve išlo dobro, ali s druge strane, znam kakav je karakter ove momčadi.

Pivo je sinoć u Münchenu teklo u potocima, razdragani Bayernovi navijači imali su se čemu veseliti. Njihovi su ljubimci uz sjajan trijumf dodatno popravili svoj rekord, nitko još nije imao 16 uzastopnih domaćih pobjeda u Ligi prvaka. Arsenalov rekord baš i nije slavan, oni su jučer postali prva engleska momčad koja je primila 200 golova u najjačem europskom klupskom natjecanju. Arsene Wenger kao da nikad nije bio brutalnije napadan od strane navijača...

- Teško je ovo objasniti. Imali smo dvije dobre prilike prije kraja prvog poluvremena, a najvažnije je bilo što smo nakon drugog gola izgubili Koscielnog. Tada smo se slomili. Moram reći da su oni bolja momčad od nas, igrali su vrlo dobro u drugom poluvremenu, a mi nismo bili na razini. Ne tražim izgovore. Naravno da je šok izgubiti ovako na ovoj razini. Sve smo napravili krivo, peti gol to pokazuje. U ovakvim utakmicama morate biti koncentrirani 90 minuta, a mi nakon trećeg primljenog pogotka više nismo imali odgovora izjavio je Arsene Wenger.

Wenger na udaru

Naravno, u otočkim medijima odmah su krenule žestoke kritike usmjerene na Topnike i njihovog menadžera. Mnogi smatraju da bi se Wenger trebao povući jer su njegovi najbolji dani iza njega, a momčad mu djeluje poput razbijene vojske. Arsenalovi navijači izjavljuju kako su očekivali debakl u Münchenu, ističu da to nije veliko iznenađenje, a posrtaj opisuju sramotnim.

Bivši Arsenalov stoper Martin Keown kaže da je Wenger dotaknuo dno svoje menadžerske epohe u londonskom klubu, a Francuz odgovara:

- Mislim da nije najvažnija stvar to kako se ja osjećam, ali naravno da sam razočaran. Moramo se oporaviti od ovoga i fokusirati se na sljedeću utakmicu - zaključio je Wenger.


Bayern Munich 5 Arsenal 1 - Arsene Wenger Is...

Navijači ovoga puta djeluju kao da im je stvarno prekipjelo. Premda već dugo raste nezadovoljstvo prema francuskoj legendi koja više od 21 godine vodi Topnike, čini se da je München bio kap koja je prelila čašu.

"Pa mi ne možemo pobijediti je**ni Leicester, a ne Bayern München! Dosta nam je svega! Vrijeme je da od*** odavde, brate! Taj čovjek je varalica, govorim to mjesecima! Što sam govorio? Doći ćemo ovdje i osramotiti se! I što se dogodilo?", reakcija je jednog navijača u videu koji je postao hit na internetu.

Linker
26. travanj 2024 03:52