David Ramos / Getty Images
EFIKASNA NOĆ U LIGI PRVAKA

VIDEO: PIQUE ZARADIO JEDAN OD SMJEŠNIJIH CRVENIH KARTONA U KARIJERI Uvjerljivi PSG i Bayern, Mourinho se provukao u Portugalu, Messi ponovno briljirao

Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2017. 01:07

Barcelona je u trećem kolu skupine D s igračem manje pobijedila Olympiakos 3:1.

Barca je povela u 18. minuti nakon autogola Dimitrisa Nikolaoua. Deulofeu je ubacio s desne strane, a Nikolaou nespretno skrenuo loptu u svoj gol. Do konca prvog poluvremena Barca je imala još nekoliko prilika, no umjesto da razriješi dvojbe oko pitanja pobjednika situacija se zakomplicirala u 42. minuti kada je Gerard Pique 'pocrvenio'. Pique je zabio gol, ali je loptu ugurao u mrežu rukom zbog čega je dobio drugi žuti karton i Barca je koncem prvog dijela ostala s igračem manje.

Nade Grka da bi na Camp Nou mogli do čuda ugasio je Lionel Messi sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 62. minuti. Samo dvije minute kasnije Lucas Digne je zabio za 3-0 i tako otklonio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Nikolaou je 89. minuti tek ublažio poraz. Ivan Rakitić je za Barcu zaigrao od 67. minute.

Na ljestvici vodi Barcelona s devet bodova, Juventus ima šest, Sporting tri, a Olympiacos je na začelju bez bodova.

U skupini B PSG i Bayern su ostvarili očekivane pobjede protiv Anderlechta i Celtica. PSG je u Bruxellesu pobijedio belgijskog prvaka 4-0, dok je Bayern u Munchenu slavio 3-0.

PSG je poveo već u drugoj minuti golom Kyliana Mbappea, a isti je igrač u 44. minuti glavom lijepo asistirao Edisonu Cavaniju za 2-0. Neymar je u 64. zabio za 3-0, a pobjedu PSG-a potvrdio je Angel di Maria u 88. minuti. Pobjeda Parižana je mogla biti i uvjerljivija da Neymar nije 'briljirao' u sebičnosti.

Za PSG je ovo bila treća pobjeda u skupini uz razliku pogodaka 12-0, dok je Anderlecht upisao i treći poraz bez postignutog gola (0-10).

U drugom susretu njemački prvak je u prvoj europskoj utakmici pod vodstvom novog trenera Juppa Heynckesa rutinski stigao do bodova. Golove za pobjedu Bavaraca zabili su Thomas Muller (17), Joshua Kimmich (29) i Mats Hummels (51). Jozo Šimunović nije nastupio za škotski sastav.

Na ljestvici vodi PSG s devet bodova, Bayern ima šest, Celtic tri, a Anderlecht je bez bodova.

U skupini A Manchester United je u Lisabonu pobijedio Benficu 1-0 golom Marcusa Rashforda u 65. minuti. Utakmicu je obilježio rekord mladog vratara Benfice, 18-godišnjeg Mile Svilara koji je postao najmlađi golman u povijesti Lige prvaka.

U drugom susretu Basel je u Moskvi iznenadio CSKA pobijedivši 2-0. Golove su postigli Taulant Xhaka u 29. i Oberlin u 90. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester United s devet bodova, Basel ima šest bodoba, CSKA tri, a Benfica je bez bodova.

Linker
25. travanj 2024 18:13