REUTERS
PLAYOFF LIGE PRVAKA

VIDEO: ŠOK ZA ŠOKOM! KAKVA NESREĆA ZA HRVATSKOG PRVAKA Riječani ostali s igračem manje, pa u zadnjim sekundama izgubili utakmicu generacije!

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici play-offa Lige prvaka poraženi na gostovanju kod Olympiacosa 2:1. Momčad Matjaža Keka vodila je 1:0, a nakon izjednačenja u 66. ostala je bez Žute koji je u 81. dobio drugi žuti. U trećoj minuti nadoknade domaćini su zabili za pobjedu
Piše: HinaObjavljeno: 16. kolovoz 2017. 20:36

OLYMPIACOS - RIJEKA 2:1 (Odjidja 66', Romao 93'; Heber 42')

Olympiacos: Kapino; Elabdellaoui, Romao, Retsos, Koutris; Odjidja (Androutsos, 79), Gillet; Carcela-Gonzlaez, Marin (Pardo, 75), Seba (Fortounis, 65); Ben

Rijeka: Sluga; Vešović, Župarić, Elez, Žuta; Bradarić, Maleš; Heber (Martić, 88), Mišić, Gorgon (Črnic, 77); Gavranović (Jelić, 72)

--------------------------------------------------------------

Nogometaši Rijeke poraženi su u prvom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka u Pireju od Olympiacosa 1-2 (1-0) i to golom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Pogodak je za Rijeku postigao Araujo Heber (42), dok su strijelci za Olympiacos bili Vadis Odjidja-Ofoe (66) i Jacques Romao (90+3). Od 82. minute je Rijeka igrala bez isključenoga Leonarda Žute.


All Goals & highlights HD - Olympiacos (Gre...

Rijeka je nesretno izgubila u vrućem Pireju, a hrvatski prvak je bio nadomak velikom uspjehu da ostane neporažen kod grčkog prvaka. No, Riječani su primili gol s igračem manje u trećoj minuti nadoknade te će za prolaz za sedam dana na Rujevici morati pobijediti Olympiacos. Momčad Matjaža Keka odigrala je odličnu, "mušku" utakmicu na Karaiskakiju, poveli su golom Hebera u 42. minuti i bili na pragu šokirati slavni grčki klub. Grci su spretno i sretno preokretom slavili, no gol Hebera ulijeva nadu da Hrvatska ipak ove sezone može imati predstavnika u Ligi prvaka.

Prvu priliku na susretu propustio je grčki napadač Ben, čiji je udarac iz blizine otišao iznad grede, a uzvratio mu je Rijekin Brazilac Heber također šutom ponad grede dvije minute kasnije. U 12. minuti Olympiacos dolazi do velike prilike nakon što je sam ostao Seba, a njegov udarac iz blizine maestralno brani Sluga. U 30. minuti Francuz Ben ne koristi precizan ubačaj Sebe i njegov šut glavom jedva dolazi do riječkog vratara, koji dvije minute kasnije brani udarac Nijemca Marina iskosa.

U 42. minuti, kada je grčka momčad navaljivala na vrata hrvatskog prvaka, Rijeka je iznenađujuće povela iz prvog udarca u okvir vrata. Heber se sjajno izborio za poziciju pokraj braniča Romao i savršeno preciznim udarcem pogodio sami donji desni kut vrata. U 45. minuti Heber je ponovno sam ispred grčkog vratara, no Kapino ovaj puta brani njegov udarac.


Araujo Heber Goal HD - Olympiakos Piraeus (Gre...

Rijeka se uspješno branila sve do 66. minute kada je grčki prvak izjednačio. Fortounis je uspješno prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Belgijanca Odjidju, čiji precizan i jak udarac Sluga nije mogao obraniti. U 82. minuti branič Rijeke Žuta je dobio drugi žuti karton, pa je uslijedila prava opsada hrvatskog prvaka. U 90. minuti Androutsos glavom pogađa gredu, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Olympiacos je ipak zabio pobjednički gol. Fortunis je opalio iz slobodnog udarca, Sluga obranio, a u nastavku akcije lopta se odbila do Romaoa, koji iz blizine sretno i spretno pogađa mrežu.

Linker
19. travanj 2024 08:43