REUTERS
LIGA PRVAKA

VIDEO: SPEKTAKL U PARIZU! BAYERN 'POTOPLJEN' NA PARKU PRINČEVA Čudesni slalomi Neymara i Mbappea i fantastičan pogodak Cavanija!

Piše: HinaObjavljeno: 27. rujan 2017. 10:25

PSG - BAYERN 3:0 (Alves 2', Cavani 32', Neymar 63')

PSG: Areola - Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Kurzawa - Verratti (od 90. Draxler), Thiago Motta (od 86. Lo Celso), Rabiot - Mbappe (od 79. Di Maria), Cavani, Neymar

BAYERN: Ulreich - Kimmich, Süle, Martinez, Alaba - Thiago, Vidal, Tolisso (od 46. Rudy) - Müller (od 69. Robben), Lewandowski, James (od 46. Coman)

----------------------------------------------------------

PSG je u derbiju večeri 'razbio' Bayern 3-0 potvrdivši kako će biti jedan od glavnih kandidata za europski tron. Bavarce je uništio sjajni napadački trio Neymar - Cavani - Mbappe. Cavani u 31. i Neymar u 63. minuti su postigli golove, dok je Mbappe upisao dvije asistencije. Među strijelce se upisao i Dani Alves u 2. minuti na Neymarovu asistenciju.

Bayernu je ovo bilo četvrto gostovanje u Parizu i četvrti poraz uz razliku pogodaka 1-9.

PSG nije mogao poželjeti bolje otvaranje utakmice. Domaćin je poveo već u drugoj minuti utakmice. Neymar je prošao tri suparnika po lijevoj strani, krenuo prema sredini i uposlio Alvesa, koji je zabio kroz noge Svena Ulreicha. Nakon primljenog pogotka Bavarci su imali tri lijepe prilike za izjednačenje. U 12. minuti je loše reagirao Thomas Muller, u 19. minuti je Alphonse Areola sjajno zaustavio udarac Javia Martineza, a u 22. minuti slabo je pucao i Robert Lewandowski.

Kazna je stigla u 31. minute nakon brze kontre koju je realizirao Cavani sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika PSG je razriješio u 63. minuti kada se među strijelce upisao i Neymar.

U drugom susretu iz ove skupine Celtic je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 3-0 ostvarivši prvu europsku pobjedu na posljednjih 17 gostovanja.

Celtic je poveo u 38. minuti golom Leigha Griffithsa, a na 2-0 je povisio Serigne Mbodji u 48. minuti skrenuvši loptu u vlastitu mrežu nakon udarca Patricka Robertsa. Priču je zaključio Sinclair golom u 90. minuti. Jozo Šimunović je odigrao cijeli susret za goste.

Na ljestvici vodi PSG sa šest bodova, Bayern i Celtic imaju po tri boda, a na začelju je Anderlecht bez bodova.

Linker
16. travanj 2024 17:47