Ilustracija
 REUTERS/Giorgio Perottino / REUTERS
JEDINI MOGUĆI RASPLET

VIDEO: TALIJANSKI MEDIJI SA STRAHOM VRTILI SNIMKU BRUTALNOG MANDŽUKIĆEVOG POTEZA Finale nije upitno, evo kako je hrvatski razarač trebao biti kažnjen

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2017. 18:00

Beskompromisni Mario Mandžukić u jednom je duelu laktom u razini vrata pogodio Monacovog igrača Fabinha. Sudac Kuipers to nije vidio, ili je možda držao da nema elemenata za žuti karton hrvatskom napadaču.

Talijanski mediji jučer su sa strahom vrtili tu snimku, bojeći se da bi UEFA u Mandžukićevom laktu mogla pronaći elemente da ga kazni utakmicom suspenzije, što bi značilo da propušta finalnu utakmicu. Čak je i bivši talijanski sudac Graziano Cesari u svojoj je ekspertizi kazao da takav rasplet nikako nije nemoguć.


El brutal codazo de Mandžukić a Fabinho

Međutim, realno je da Mandžukić nema razloga za strah. Lakat koji je ‘uvalio’ suparniku trebao je biti sankcioniran žutim kartonom, što znači da u njemu nije bilo izražene brutalnosti, a UEFA naknadno razmatra samo brutalne startove koje glavni sudac nije vidio tijekom utakmice.

Takvo je i mišljenje nekolicine hrvatskih sudaca, koji zbog kodeksa ne mogu javno komentirati sudačke odluke. Fabinho je doduše pao kao pokošen, ali to je daleko više bila posljedica Brazilčeve glume, a ne brutalnosti hrvatskog napadača.

Linker
19. travanj 2024 05:52