REUTERS
DVOBOJ S KLUPE

ZIDANE SE DIVI SVOJIMA, SIMEONE BI BAREM DVOJICU KLONIRAO 'Nije mi jasno kako je Benzema prošao'; 'Njih dvojica doslovno daju svoje živote za klub'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2017. 01:52

Real Madrid je protiv Atletica na vrućem Calderonu obranio 3:0 iz prve utakmice te se tako unatoč 2:1 porazu plasirao u finale Lige prvaka.

"Jako smo sretni što smo opet u finalu. Igrači su radili jako naporno da stignemo tu i ja mislim da je apsolutno zasluženo", rekao je trener Reala Zinedine Zidane pa nastavio:

"U početku susreta smo imali problema, ali nismo previše brinuli jer smo znali da će naše prilike doći. Tako je i bilo, u drugom poluvremenu smo imali više prilika", rekao je francuski stručnjak koji se osvrnuo i na sjajan potez svog sunarodnjaka Karima Benzeme koji je u najtežim trenucima sjajnim driblingom izbacio tri igrača i praktički donio toliko željeni gol:

"Nije mi jasno kako je prošao. Nogomet nisu samo golovi. On to isto zna, ali Karim ima toliko ostalih stvari koje radi fantastično. Imao je i prilike da zabije, ali danas ga gol nije htio. Nema veze, cijela je momčad bila odlična. Znam da bi svi željeli igrati, ali ja snosim odgovornost i moram se odlučiti za neke igrače, a ostale ostaviti na klupi, iako znam da su također svjetska klasa", pokušao je pojasniti Zidane.

Inače, prije Zidanea samo je jedan Francuz u povijesti stigao do dva europska finala zaredom. Bio je to Helenio Herrera, Argentinac koji je bio naturalizirani Francuz, najpoznatiji po razdoblju od 1960. do 1968. kada je vodio popularni 'grande Inter' s kojim je igrao dva finala zaredom 1964. i 1965. godine.

Isco je bio taj koji je na kraju pospremio loptu u mrežu nakon gore spomenute akcije Benzeme.

"Nije bilo lako, ali sretni smo na kraju. Eliminirali smo velikog rivala koji nam je stvarno zagorčao život. No, nismo ni očekivali ništa lakše od toga. Žao mi je samo da je ispalo kao da su nam trebala dva gola u našoj mreži pa da počnemo igrati", rekao je Isco.

Na drugoj strani Diego Simeone, bio je očekivano drugačijeg raspoloženja.

"Pokazali smo u velikoj utakmici da još nismo za baciti, kako su neki govorili nakon prve utakmice. Igrali smo protiv velike momčadi i pokazali zašto se već godinama sa svima možemo nositi. Šteta je što ne možemo klonirati igrače kao što su Gabi i Godin jer oni doslovno daju svoje živote za ovaj klub", rekao je Simeone kojega su novinari upitali misli li kako je Atletico na razini Barcelone i Reala:

"Nedostaje nam jedan mali korak, ali svejedno mislim da smo veliki."

Linker
19. travanj 2024 22:59