Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
REPORTAŽA U RUDEŠU

LIVERPOOL TV U ZAPADNOM DIJELU ZAGREBA Englezi došli 'provjeriti' kako to radi Igor Bišćan

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2016. 12:36

Zanimljivo je društvo u subotu poslijepodne stiglo u kvart na zapadu glavnog grada Hrvatske. Na travnjaku NK Rudeša marljivo se treniralo i pripremalo za današnji ogled 2. drugoligaškog kola sa Solinom, a sve su to budno pratile kamere iz Liverpoola! Televizija slavnog kluba s Anfielda, naravno, nije slučajno zalutala u Rudeš, tamo je stigla s jasnim zadatkom.

Trener zagrebačkog drugoligaša njihov je bivši igrač, danas 38-godišnji Igor Bišćan.

Posjet ekipe s Otoka još je jedan dokaz da u Liverpoolu nisu zaboravili na čovjeka koji je u crvenom dresu proveo razdoblje od 2000. do 2005. godine.

Igor Bišćan
Marko Todorov / Hanza Media / Marko Todorov / Hanza Media

Kruna u Istanbulu

Bišćan, tada 22-godišnjak, u ljeto prije 16 godina postao je drugi najskuplji igrač ikad u Dinamovoj povijesti, Redsi su ga platili u vrijednosti današnjih 8,25 milijuna eura. U tih pet godina, koliko je proveo u Liverpoolu, Bišćan je prolazio razna razdoblja, bio je standardni prvotimac, ali nekad i vrlo daleko od udarne postave. Za Liverpool je odigrao ukupno 118 utakmica i zabio tri pogotka, a u crvenom je dresu osvojio i brojne trofeje. S Anfielda je sa sobom u Zagreb ponio dva Engleska liga kupa, jedan FA kup, po jedan engleski i Europski superkup, a kruna je stigla u Istanbulu 2005. godine.

Bišćan je s klupe davao podršku svojim suigračima koji su u jednom od najspektakularnijih finala Lige prvaka u povijesti uspjeli nadoknaditi zaostatak od čak tri pogotka protiv Milana koji je vodio Carlo Ancelotti i boljim izvođenjem jedanaesteraca došli do svog petog naslova europskog prvaka.

Linker
07. svibanj 2024 20:03