društevne mreže
NAJVEĆA UTAKMICA U POVIJESTI KLUBA

LUDNICA U ORIOLIKU UOČI DOLASKA 'MAJSTORA S MORA' 'Premije igračima ako ih izbacimo? Ma kakvi, pa premija im je to što igraju protiv Hajduka!'

ORIOLIK Klub iz mjestašca između Nove Gradiške i Slavonskog Broda danas igra najveću utakmicu u svojoj povijesti, predsjednik Pavao Haring s nestrpljenjem iščekuje spektakl
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. rujan 2017. 09:57

Pogledi su, naravno, bili upereni prema nebu. Ili u pametne telefone i vremensku prognozu.

- Kod nas ne pada jako, tek je počelo lagano. Valjda neće ni u srijedu, ali nikad se ne zna - govorio nam Pavao Haring, predsjednik Oriolika, kluba koji će danas odigrati najveću utakmicu u svojoj povijesti.

Počinje Hrvatski kup, u Oriovac stiže Hajduk, valjda će se nebo smilovati.

- Teren kao teren uopće nije loš. Štoviše, dobro se drži, baš smo zaključili, gledajući onu poplavu na Maksimiru protiv Kosova, da su tu utakmicu komotno mogli prebaciti u Oriovac, sigurno bi se igralo.

I nemojte pritom pomisliti da Oriolik ima vojsku ljudi koji danonoćno rade na terenu. Priča je, zapravo, sasvim suprotna.

- Imamo jednog čovjeka koji se brine za travnjak, i za glavni i za pomoćni. Ali sve drži pod kontrolom, a tu su i navijači. Došli su pomoći, evo, i sad su na travnjaku. Naši Barbari.

Oriolik
društevne mreže

- Naš je kraj Dinamov i ne znam ima li u momčadi ijedan hajdukovac, možda ima. Ali nebitno je to, sigurno ćemo Hajduk lijepo ugostiti i pružiti na terenu sve od sebe pa što bude...

Koliko je malom klubu poput Oriolika teško organizirati ovakvu utakmicu? Je, lijepo je da dolazi Hajduk, ali to i dosta košta, zar ne?

- S obzirom na to da uvijek postoji opasnost od nekih navijačkih susreta, da možda navrate BBB- i, kojih ima u ovim krajevima dosta, naravno da nije lako organizirati susret. Pojačali smo redarsku službu, policija će poslati i redovne i specijalne snage, sve to, dakako, povećava i troškove. Okvirno ćemo potrošiti oko 30 tisuća kuna, no ja vjerujem da ćemo na kraju i zaraditi. I onda taj novac opet uložiti u stolice na tribini.

Oriolik
društevne mreže

Ostojić sigurno ima neki plan, prati nogomet i poznaje Hajduk, vjerojatno je vidio neko mjesto gdje može zadati težak udarac Splićanima.

- Ma što ću sad govoriti o nekoj taktici, o načinima kako se može pobijediti Hajduk. Splićani su apsolutni favoriti, mi što god napravimo, odlično. Samo želim da moji igrači daju maksimum, da budu sretni i ponosni na ono što su pokazali. To im je najveća nagrada.

Ipak, Hajduku je Kup jedna od rijetkih nada ove sezone, Splićani dolaze nakon dva poraza od Osijeka i Rijeke, Ostojić i njegovi igrači imaju priliku dodatno “zakucati” Bijele.

- Ha, ja bih radije da imaju dvije pobjede zaredom nego da dolaze nakon dva poraza. Sigurno će biti dodatno motivirani, znaju da im igra samo pobjeda. Ne živim u iluzijama - reći će Ostojić.

U svakom slučaju, srijeda koja će se pamtiti, kako god završilo. Dinamovaca je, kažu, o Oriovcu mnogo više, ali i Hajduk je drag gost, velika čast. Koju ni kiša ne može pokvariti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
20. travanj 2024 02:59