Tullio M. Puglia/Getty Images
NIJE MOGLO BOLJE

MLADI HRVATSKI DRAGULJ SE VRATIO NA NAJOBLJI MOGUĆI NAČIN Zabio krasan pogodak i poručio: 'Konačno sam se vratio pravom nogometu'

MARKO PJACA Sjajan povratak na teren - pobjedonosni pogodak Milanu u derbiju Primavere
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. studeni 2017. 08:54

U derbiju prvenstva Primavere (momčadi do 21 godine), Juventus je u subotu pobijedio domaći Milan sa 1:0. Jedini strijelac bio je Marko Pjaca u 34. minuti vrlo izjednačene i neizvjesne utakmice. Trener Dal Canto bio je vrlo zadovoljan kako pobjedom tako i činjenicom da je ova utakmica pokazala da je Pjaca na najboljem putu povratka u top formu.

- Bila je ovo jako važna utakmica kako za momčad tako i za mene - kazao je strijelac jedinog i odlučujućeg pogotka.

- Završilo je na najbolji mogući način. Pobijedili smo, a ja sam, na stranu pogodak, odigrao bez ikakvog problema. Mogu slobodno kazati kako sam se napokon vratio pravom nogometu!

Ozareno je bilo lice hrvatskog reprezentativca na kraju utakmice. Razumljivo, ovo je bila vrlo teška utakmica, jer su dvoboji velikih klubova i u Primaveri izuzetnog intenziteta i rivalstva. Proglašen igračem utakmice, logično, Pjaca je dodao:

- Htio sam vidjeti kako stojim na planu ritma utakmice i zato mi je zadovoljstvo još i veće. Sve je prošlo u najboljem redu.

Gol odluke je jasan znak dobrog povratka.

- Drago mi je što sam postigao pogodak, ali najvažnije je da sam se vratio igri!

Inače, Pjaca je izborio prekršaj milaneza na rubu kaznenog prostora. Namjestio je loptu na 17 metara i onda je desnicom opalio preko zida i isparao mrežu nemoćnog vratara. Igrao je Pjaca do 55. minute kada su treneri procijenili da bi to bilo to. Postupni povratak je mantra koju forsiraju i liječnici Juventusa, koji ne žele pogriješiti ni u najmanjem detalju u Pjacinoj rehabilitaciji i povratku utakmicama.

No, kako su pokazali najjači treninzi u Vinnovu, kao što se vidjelo i u ovoj utakmici, tehnički je Pjaca 'sređen', sada samo nedostaje da kroz utakmice uhvati ritmove igre. To su procesi koji će potrajati poneki tjedan, ali ono što je najvažnije, oni su krenuli tijekom koji su se svi nadali. Koljeno odlično reagira, nema boli, nema otoka, postoji samo ogromna želja igrača da se vrati u pravu formu i 'normalno nogometno stanje'.

Linker
20. travanj 2024 14:47