Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
PREPUNE TRIBINE

MLADI VATRENI ĆE PROTIV UKRAJINE DOŽIVJETI NEŠTO ŠTO NIKADA NIJE NA MAKSIMIRU 'To je san svakog dečka iz Zagreba koji je igrao u Dinamu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2017. 21:38

Vatreni će u petak navečer na Maksimir istrčati bez suspendiranog Ivana Perišića te ozlijeđenih Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka, no vratar Danijel Subašić ne dvoji u kvalitetnu predstavu.

''Imamo dosta igrača, ovi koji uđu sigurno će dati sve od sebe da nadomjeste odsutne. Dečki igraju u dobrim klubovima, dakako reprezentacija nije isto, to je nešto više za sve nas, ali nadam se da ćemo uzeti tri boda, a nedostataka nekih igrača uvijek će biti. Super je kad je takvo raspoloženje u klubu doći u reprezentaciju. Samo da nastavimo i ovdje tako. Ova tri boda nam puno znače, ali ako ih i ne uzmemo neće to odlučiti da ne idemo u Rusiju. Bitno je da djelujemo kao ekipa, da zaboravimo neke naše probleme, da ego stavimo sa strane, kao što smo sve ovo vrijeme sa šefom Čačićem. Mi imamo pravu ekipu i naći ćemo rješenje za Ukrajince.''

Tin Jedvaj nada se prilici u odsustvu ozlijeđenih stopera.

"Žao mi je što se Vrsaljko ozlijedio, tek je počeo češće igrati, a odličan je bio i protiv nas u Ligi prvaka. Ako izbornik tako odluči, mislim da ga mogu zamijeniti, a želim mu da se što prije vrati na teren. Ne mogu ja svaku utakmicu odigrati poput njega, ali zadnje dvije godine u Bayeru često sam igrao desnog braniča i to mi ne predstavlja problem", prokomentirao je Jedvaj.

Kako će se Vatreni postaviti u petak navečer na Maksimiru?

"Treba krenuti od prve minute s našom igrom i postaviti se dobro na terenu. Napravimo li sve prema planu, nema razloga za brigu, mislim da ćemo tada pobijediti. Hrvatska se ne treba podređivati Ukrajini, mislim da smo bolji i da se oni više trebaju usredotočiti na suparnika. Vjerujem da ćemo mi kontrolirati tijek zbivanja", kaže.

Jedvaj se također veseli navijačkoj podršci hrvatskoj reprezentaciji.

"Prepun Maksimir san je svakog dečka iz Zagreba koji je igrao u Dinamu, mi nismo imali često priliku to doživjeti. Radujem se tome", ističe.

Linker
24. travanj 2024 15:13