Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
NOGOMETNA PREPUCAVANJA

MODRI SLOVENAC BOCNUO RIJEKINOG BEKA 'Ha-ha, on nije bolji od mene!? Kad bi bio bolji, igrao bi u Dinamu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2016. 10:11

Došao je kao zamjena za Ivu Pinta, tepali su mu da je “najbolji desni bek Balkana”. Bez obzira što Slovenci kažu da su oni odavno otišli s Balkana. Ovo su nogometne podjele, tu su neka druga pravila. No, dobro... Vratimo se na teren, vratimo se Dinamu. Sevilla je iza Modrih, slijedi težak, rudarski posao u HNL-u. Prvo - Cibalia.

- Možemo biti zadovoljni kako smo igrali protiv Seville. Ali, ne možemo biti zadovoljni rezultati. Kad izgubiš, ne možeš nikako biti sretan. Ali, pokazali smo da se vraćamo u formu, bili smo dobri, dobili glupi gol. Uz malo sreće mogli smo i iskoristiti prilike, zabiti. Ali, izvucimo iz svega pozitivno, bili smo dobri, to je dobar znak - priča uvijek nasmijani Stojanović.

No, dojam je nakon Seville ipak u javnosti bio malo drugačiji. Daleko od dobre igre, puno defenzive, malo ofenzive, nijedan udarac u okvir?

I lani smo kasnili

- Moramo znati da smo mi u Ligi prvaka kao što su neke manje dobre momčadi u HNL-u protiv nas. Poštovali smo Sevillu i istovremeno znali svoje kvalitete. Trener se odlučio za takvu taktiku, po meni, bila je odlična. Ne možete očekivati u Ligi prvaka, protiv Seville, da ćemo igrati presing kao u HNL-u. Postavili smo se otraga i pokušali iskoristiti priliku koja se ukaže. U tome, nažalost, nismo uspjeli.

Dinamo premalo zabija, od toga se ne može pobjeći?

- Premalo zabijamo, točno, ali doći će i to. Na treningu nam ide jako dobro, to će nas jednom nagraditi, bez dvojbe.

Za to vrijeme Rijeka bježi šest bodova, nije to lako dostići?

- Rijeka igra odlično, u prednosti je, ali ima puno utakmica do kraja. I lani smo kasnili za njima, pa smo ih stigli. I sad znamo da smo kvalitetniji, ali moramo to pokazati na terenu do kraja sezone. U svakoj utakmici. Tada ćemo biti prvaci.

Stojanović
Boris Kovacev / Hanza Media / Hanza Media

Ristovski nije bolji

A kako je Stojanović sam zadovoljan svojim igrama? Dojam je da je i on malo pao u odnosu na proteklo proljeće?

- Kako je i momčad bila u padu, tako sam i ja pao. Kad smo dobri onda smo svi dobri. Na početku sam bio zadovoljan svojim igrama, sad nisam, ali vratit ću se ja na tu razinu vrlo brzo.

Zamjerke su da nije toliko dobar u defenzivi kao prema naprijed?

- Ne gledam na to s rakursa da imam problem u obrani. Imam svoje kvalitete u napadu i igrat da ću kao i dosad. Uvijek ću igrati prema naprijed. Moram popraviti fazu obrane, to znam, ali to će doći s godinama, još sam mlad. Pa, došao sam u Dinamo da bih napredovao, bit ću ja još bolji.

U isto vrijeme Rijekin desni bek Ristovski otkriće je sezone, igra sjajno?

- Slažem se, odličan je igrač, svaku utakmicu igra jako dobro, trenutno je u velikoj formi.

Je li Ristovski bolji od Stojanovića?

- Ha-ha, Ristovski nije bolji od mene. Kad bi bio bolji, igrao bi u Dinamu, ha-ha.

Što je novoga donio novi trener Petev?

- Dobro nam ide otkad je došao, svaki trener donosi novu energiju, tako i on. Dobro smo prihvatili njegove ideje, zadovoljan sam u kojem smjeru idemo. Odličan je trener, puno radimo na taktici. Sigurno ćemo biti još bolji nego sad.

Linker
25. travanj 2024 13:10