REUTERS/Lucy Nicholson / REUTERS
NEUVJERLJIV UNITED

MOURINHO POTROŠIO MILIJUNE, ALI NE IZGLEDA DA ĆE SE BORITI ZA NASLOV Predvidljiv nogomet bez dodane vrijednosti: Udri, nabij, pojuri, pa što bude...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2017. 12:32

Od prvog do zadnjeg poteza, Mourinho je bio svoj. Predvidljivo svoj. Na terenu i izvan travnjaka njegov rukopis bio je lako čitljiv. Čestitao je svakom igraču Reala ponaosob, s mnogima se i izgrlio, pomislio bi netko kao vrhunski gentleman, a onda stao pred novinare i rekao da su ih dobili na prevaru. Jer “prvi je pol iz zaleđa, a da nije priznat, ne bi bilo ni prednosti Madriđana“.

Manchester United pod Mourinhom igra kao i Chelsea zadnje njegove sezone na Stamfordu: udri, nabij, pojuri, pa što bude. Samo jednog igrača, Pogbu, za kojeg je dao 105 milijuna eura platio je skuplje nego Real cijeli srednji red Modrić, Casemiro, Kroos. I nakon svega kaže:

- Vezni red Reala je odličan, nema istih igrača kao što su Casemiro, Modrić, Kroos. Način na koji oni drže loptu protivniku stvara velike teškoće.

No, i Portugalac je bio na klupi Kraljevskog kluba pa je težio okomitijem nogometu. To kako Crveni vragovi funkcioniraju sa svim tim bajoslovno plaćenim dečkima, Mourinhovo je djelo. On je doveo Pogbu i Matića, i sada shvatio da se ne mogu nositi sa španerima Bijelih, njegov je izbor nogomet s fizički snažnim centarforom i krilima u kojem evidentno nedostaje kreacije i dodatne vrijednosti.

Čovjek koji je u trenerskoj karijeri potrošio 1,1 milijardu eura na pojačanja, niti ovog ljeta nije štedio, birajući baš igrače na svoju sliku. Zato niti nema namjeru igrati realovski, već tradicionalno otočki. Hoće li to ove sezone biti dovoljno da se bore za prvaka, pokazat će rasplet zbivanja, ali na prvu loptu - Manchester Unitedom jako sliči prošlosezonskom.

- Mogli smo zabiti više golova, bilo je prilika. Zaslužili smo neodlučeno, zato sam zadovoljan - komentirao je skopski sraz Mourinho.

Evidentno je da Pogba nije na razini kakvu je prezentirao u Juventusu, iako ima moć koju povremeno koristi, da je Lukaku opasan napadač, ali nije postao najviša klasa, a ni obrana nije funkcionirala, taj Šveđanin Lindelöf ipak je izložen ozbiljnijim zahtjevima nego u dresu Benfice, očito mu treba vremena da se uigra s ostatkom zadnjeg reda.

Koliko prava ima da se nada boljoj sezoni? Mourinhove momčadi su u pravilu u drugoj njegovoj godini na klupi bili uspješnije nego u prvoj, jer pohvataju sve taktičke zahtjeve, a i neki su konkurenti oslabljeni, to im ide u prilog. Što se tiče samog igračkog kadra, ne djeluje da su puno jači.

Linker
26. travanj 2024 20:08