Ante Ćorić
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
ZAGREBOSTANAK U ZAGREBU

NA METI VELIKANA, ALI... Nema potrebe za prodajom, mlada nada je u maksimirskom trezoru

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. srpanj 2016. 10:12

Nakon što je Marko Pjaca otišao u Juventus za 23 milijuna eura, odmah se razvezla druga priča. Ona o mogućoj prodaji druga dva maksimirska dragulja, Ante Ćorića i Marka Roga. Iz Maksimira do sada nismo čuli rečenice tipa “ne dolazi u obzir”. Dapače, kad smo god takva pitanja postavili predsjedniku Mirku Barišiću, dobili smo odgovor:

“Vidjet ćemo, nismo dobili ponude koje nas zadovoljavaju.”

Nama se čini da bi Dinamo, ako se odluči za prodaju, prije mogao transferirati Roga. Iako je bilo problema na relaciji Dinamo - Ćorić koji su kulminirali prošle sezone, iako mladić često nije bio zadovoljan svojim statusom, čini se da su se stvari s vremenom izgladile. Naročito nakon dolaska Zlatka Kranjčara koji je javno kazao kako u Ćoriću vidi igrača koji može postati nositelj igre Dinama.

Da budemo jasni, sve ovisi o Dinamu. Ćorić ima ugovor s maksimirskim klubom, pa je sasvim razvidno da će klupski čelnici odlučiti hoće li ga transferirati ili ne.

Nakon tako sjajnog transfera Pjace, a i moguće prodaje Roga, blagajna će biti puna. Dakle, Modri neće imati potrebe prodavati Ćorića. Logika nameće da bi od njega trebalo vrlo brzo pokušati napraviti klupsku ikonu, igrača koji će ljude dovoditi na tribine. Ne treba biti previše mudar da bi se zaključilo kako navijači svoju pripadnost Dinamu primarno gledaju kroz domaće dečke. Primjer je, recimo, kad je službeni spiker predstavljao igrače prije početka utakmice s Dinamom iz Tbilisija.

Najveći pljesak dobio je - Ante Ćorić! Tako je to u Zagrebu, mogu stranci biti izvrsni, ali ljudi se vode za onom “domaće je domaće”. Dinamov klupski identitet uvijek, baš uvijek se temeljio na domaćim igračima, oni su bili idoli.

Pametnije je ostati

Također, Dinamo sigurno ne može još uvijek tražiti za Ćorića tako veliki novac kao što je, primjerice, tražio za Marka Pjacu. Pjaca je, recimo, igrao na Euru, a Ćorić jedini od svih reprezentativaca nije imao minutažu. Konačno, Ante Ćorić prošle sezone nije bio ni standardni igrač.

Kad je u pitanju Ćorić, onda se, naravno, može postaviti pitanje bi li mu ipak bilo pametnije još neko vrijeme ostati u Dinamu, a otići kao Pjaca, nešto stariji i iskusniji, kao nositelj igre Dinama, a i kao mogući hrvatski standardni reprezentativac?

U ovoj priči pada nam napamet Mateo Kovačić, koji je također otišao mlad i nije do sada ostvario ono što smo svi očekivali. Jest, sad je član velikog Reala, zaradio je velike novce, osigurao egzistenciju, ali igrački nije napredovao posljedično svom talentu.

Opet, kad te zovu Guardiola ili Klopp, veliki klubovi, kako se othrvati?

Linker
27. travanj 2024 04:30