Hanza Media, SN ilustracija
OFENZIVCI BEZ UČINKA

NAJAVLJIVANI SU KAO ZVIJEZDE, ALI S POLJUDA SU SVI REDOM BILI PROLAZNICI BEZ UČINKA Neki od najvećih promašaja Hajduka: Od Iluridzea, pa do Veleza

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. siječanj 2017. 17:07

Koji su igrači prošli Poljudom boraveći najmanje jednu polusezonu među Bijelima, a da pritom nisu zabili pogodak u Bijelom dresu?

Maganto je jedan od tih koji će imati status prolaznika bez učinka. U istu kategoriju ulaze Velez i Areataga, napadači iz prošlog proljeća. Njima uz bok ide i Radčenko koji je proveo godinu dana na Poljudu i pritom upisao tek 158 minuta i četiri nastupa za Bijele. Brazilci Patinho i Cassio u proljeće 2013. planirali su ostati polusezonu na posudbi iz Fluminensea, ali otišli su nakon samo dva i pol mjeseca u Hajduku ostavši bez nastupa, a kamo li učinka. Ekpresno su vraćeni u Brazil već početkom travnja.

Velez
Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media

Ruslan Kurbanov je proveo polusezonu na posudbi odigravši pet susreta, bez pogotka. Haris Bukva zabilježio je 11 nastupa bez gola, ali pamte se dvije asistencije Pašaliću u derbiju kontra Dinama u rujnu 2013. Abduholikov i Iluridze su se “izvukli” s jednim pogotkom, ali nisu uspjeli odraditi ugovor do kraja, dapače obojica su epizodu u Hajduku zaključili jednostranim raskidom ugovora kao što je napravio i Nikola Sarić, 20-godišnjak s pečatom škole Liverpoola koji se tek šest mjeseci zadržao na Poljudu otišavši u siječnju 2012. s upisana četiri nastupa.

Tom Dubravec / Hanza Media
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Bilo je i davnih primjera, jer rijetki se sjećaju Kanađanina Thomsona koji je debitirao u utakimici Kupa s Primorcem u Biogradu u jesen 2003., zatim Camposa koji nije nikada zaigrao u proljeće 2004., pa brazilskog veznjaka Matosa koji je istog proljeća zabilježio osam nastupa s praznim rubrikama.

hajduk.hr

Linker
24. travanj 2024 09:13